www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Rifaximin anitbiyotik hakkinda - IBD ve IBS icin

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh da Kullanılan İlaçlar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Bleda

MesajTarih: Sal Hzr 07, 2011 1:36 pm    Mesaj konusu: Rifaximin anitbiyotik hakkinda - IBD ve IBS icin Alıntıyla Cevap Gönder

IBD ve IBS de cok olumlu sonuclar alindigi webde mevcut..
Diger adlari sanirim xifaxan veya normix..
Kana karismadigindan yan etkileri cok az oldugunu soyleniyor..

Acaba aramizda bu Rifaximin adli antibiotigi deneyen oldu mu?

Saygilar.

Bleda..
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Bleda

MesajTarih: Sal Hzr 07, 2011 5:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Konuya ilsikin bir makale

http://www.wjgnet.com/1007-9327/12/7225.asp

Bleda
Başa dön
safak01

MesajTarih: Çrş Hzr 08, 2011 1:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

türkçe çevrilmişi yokmu
Bleda

MesajTarih: Çrş Hzr 08, 2011 2:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ceviriler icin translate.google.com sitesi kullanilabilir..

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fwww.wjgnet.com%2F1007-9327%2F12%2F7225.asp
Başa dön
deva

MesajTarih: Prş Hzr 09, 2011 8:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

safak01 yazmış:
türkçe çevrilmişi yokmu

Bing Translatör çevirisi:

Enflamatuvar bağırsak Hastalığında bağırsak mikrofloranın hedefleme

Mario Guslandi

Mario Guslandi, Gastroenteroloji ünitesi, S.Raffaele University Hospital, Via Olgettina 60, 20132 Milan, İtalya
Yazışmalar için: Mario Guslandi, md facg, Gastroenteroloji ünitesi, S.Raffaele University Hospital, Via Olgettina 60, 20132 Milan, İtalya. guslandi.Mario@HSR.it
Telefon: + 39-2-26432744 Faks: + 39-2-26433491
Alındığı yer: 2006-08-04 kabul: 2006-08-29

© 2006 wjg basın. Tüm hakları saklıdır.

Guslandi m. hedefleme bağırsak mikrofloranın iltihabi bağırsak Hastalığında. Dünya j Gastroenterol 2006; 12(44): 7225-7226

http://www.wjgnet.com/1007-9327/12/7225.ASP

Editöre
Onların son makale [1] inceleme, Andoh ve Fujiyama inflamatuar bağırsak hastalığı (IBD) hastalarda bağırsak mikrofloranın hedefleyen çeşitli tedavi yaklaşımları incelendi. Tamamlamak ve onların yorum güncelleştirmek için bazı ek veri sunmak istiyorum. Öncelikle, probiyotikler must be IBD tedavide rolü göz önünde bulundurarak, Bifidobacteria, Nissle 1917 E. coli suşu ve kokteyller vsl # 3 yazıda belirtildiği gibi mikroorganizmaların ilaveten vurguladı zaman diğer probiyotik ajanlar kısa ve uzun vadeli tedavi Ülseratif kolit ve Crohn hastalığı, test edilmiş bu çalışmaların sonuçları bildirilen önemli uluslararası bilimsel dergilerde.
Örneğin, Saccharomyces boulardii, hangi ishal tedavisinde yaygın olarak kullanılan ve Clostridium difficile enfeksiyonu [2] Relaps önlemede etkili patojen olmayan bir maya etkin Crohn hastalığı [3] hastaların idame tedavisi istihdam. Otuz iki hasta rasgele bir altı aylık bakım tedavi mesalazine yalnız (500 mg sürekli yayın microgranules, 3 kez günlük) veya aynı mesalazine hazırlık 500 mg günde artı Saccharomyces boulardii 500 mg günlük bir kez tahsis. Tanımlanan klinik Relaps > 150 ile 100 puan üzerinden temel değerlerinin artışı için daha--dan 2 wk CDAI gözlenen alıcı mesalazine ve yalnız grubu bireylerde sadece % 6,25 tedavi mesalazine artı Saccharomyces boulardii ile hastaların % 37,5 (p = 0,04 Fisher'ın tam testi ile).
Ayrıca, sol taraflı Ülseratif kolit bakım sırasında mesalazine ile Orta Hafif klinik bir pürüz vardı, 25 olan hastalarda düşük tolerans kortikosteroidler, geçmişini Saccharomyces boulardii (250 mg, 3 kez günlük) devam eden mesalazine tedavisi için 4 wk [4] eklendi. Klinik değerlendirme ile Rachmilewitz'ın aktivite endeksi işlemden önce ve sonra gerçekleştirildi. Klinik remisyon, - klinik emisyon Endoscopically teyit niyet tedavi olarak vakaların % 68 sağlandı.
Her probiyotik Aracısı etkisi farklı olsa da, Crohn hastalığı bakım tedavisinde Lactobacillus gg istihdam plasebo-kontrollü klinik 6-24 mo [5,6] tekrarları önlemede önemli etkisi göstermek başarısız oldu. Ancak, probiyotik Ülseratif kolit [7] klinik remisyon bakımını yapabiliyor.
Son olarak, IBD, rifaximin son veriler, bir kötü absorbe antibakteriyel ajan antibiyotik olası rolü dikkate alınarak, alıntı gerekir. Bir çift kör, plasebo-kontrollü deneme, ayrıca 800 mg rifaximin günde 12 wk için [8] etkin Crohn hastalığının klinik remisyon inducing etkili olduğunu gösterdi. Bu 400 mg bildirildi rifaximin günde 4 wk için olan mesalazine bakım sırasında [9] Relaps vardı Ülseratif kolit hastaların klinik remisyon %76 elde.
Sistemik yan etkileri sanal yokluğu ve şimdiye kadar bildirilen cesaret verici sonuçlar rifaximin etkili IBD hastalarda şiddetli yan etkileri olmadan bağırsak florası inhibe olabilir öneririz.
Başa dön
saide

MesajTarih: Pts Arl 05, 2011 6:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu konuda bir gelisme var mi Bleda arkadasim?
Bleda

MesajTarih: Cum Arl 09, 2011 1:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba Saide Hanim

Ben bir sure kullandim. Kullanim boyunca kismen fayda ediyor. Ama kesin cozum degil.

Benim onerim, dusuk carbonhidratli bir yiyecek rejimine girmek.. Ve sindirim yolundaki toksik mantar ve bakterileri azaltmak..

Ekmek pilav bulgur seker sut meyve vb cok cok az.. Ve azar azar ogunlerde.. cok cigneyerek... ve iyice haslanmis.. bebek mamasi gibi..

Sebze, et, yumurta ise cok.. yani ilkel caglardaki gibi.. dogal ve islenmemis yiyecekler

Bu tur diyetin zor yani, carblarin enerji kaynagimiz olmasi. Ama bir sure sonra (3-6-9 ay vb..) bagirsak ve sindirim duzeldikce, carb artabilir..

Iyi gunler..

Bleda
Başa dön
saide

MesajTarih: Pzr Arl 11, 2011 11:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tesekkurler Bleda. Ben bu diyette sebze yeme kismini cok sevdim ve rahatlikla yerim. Et ve yumurta konusunda da sorun yok. Pilav, bulgur, patates hic yemesem hic aramam ama gel ve lakin ekmeksiz duramam, ben gunde 1 ekmek yiyen bir insanim, cunku herseyi ekmekle yerim ben, ekmek yemezsem sebze de yiyemem ornegin. Bu isin en zor kismi bu diyet kismi. Ornegin bugun gene dayanamadim, yarim ekmekle, bolca koy peyniri, bir kase yogurt ve bir kase siyah sele zeytini ve yanlarinda da 1 adet kirmizi turp yedim, bol liminlu ve tuzlu. Bir de cig domates yedim. Butun bunlari da saat 22:00 sularunda yedim. Du bakalim gece halim ne olacak, hele de yarin sabahki halimi merak ediyorum, tuvaletten beri gelebilecek miyim diye..

Dun sabah gaita testimi yaptirdim. 20 gunluk amip tedavisinden sonra halen 3-4 entamoeba histolityca trofozoidleri, 20-25 entamoeba histolityca kistleri ve bol eritrosit goruldu, kayda deger lokosit yokmus ki bu iyi bir haber sanirim, cunku bir oncekinde bol lokosit ve lokosit kumeleri vardi. ama eritrosit ve parazit yoktu ki hemen ardindan yapilan kolonoskopide alinan 3 adet biyopside amip trofozoidleri cikinca tekrar amip tedavisine baslanmisti. Senin anlayacagin benim esas amipleri diyete sokmam lazim ki acliktan olup gitsinler ama orda onlar ici o kadar cok lezzetli ulser var ki onlar da hic affetmiyor, yiyip duruyorlar.

Neyse dertlendim gene amip deyince..Saglikla..
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh da Kullanılan İlaçlar Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun