| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cum Oca 04, 2008 1:29 am Mesaj konusu: Şirine / Ülseratif Kolit |
|
|
Merhabalar 24(24üme yeni girdim :) ) yaşındayım ve öğrenciyim.3 yıl önce ülseratif kolitten kaynaklanan şikayetlerimden dolayı doktor doktor gezmeye başladım.Gittigim her doktor dizanteri teşhisi koyuyordu ve metronidazol içeren ilaçlar veriyordu.Bu ilaçları kullanmama rağmen ishal şikayetim geçmiyordu,şikayetlerim geçmediği içinde şürekli bu ilaçların dozu artırıldı.Bu kezde ellerimde ayaklarımda yanmalar şeklinde,yürüyememe şeklinde,% 90 oranında görme kaybı ve işitme problemi yaşamaya başladım;ama bu dönemde bu şikayetlerimin o kullandım ilaçın yan etkisinden kaynaklandığını kimse bilemedi.Bu şikayetlerim gün geçtikçe artarken ...... tıp fakültesine başvurdum,isal şikayetiden dolayı doktorlarım hemen kolonoskopiye karar verdi ve kolonoskopim hemen yapıldı.Konulan teşhis ülseratif kolitti , hemen tedavimi başlandı ama benim metronidazoldan kaynaklanan şikayetlerim gün geçtikçe artıyor yasak olmasına ragmen verilen ağrı kesiciler dahi acılarımı dindirmiyordu ve ağrılarımın yine çok olduğu bir anda felç geçirdim hani inme derler ya öyle bişey ellerim ayaklarım kendilinden tersine döndü ve bilinç kaybı yaşadım 10 , 15 dk kadar.Bu olaydan sonra doktorlarım hemen ankaraya gitmemi önerdiler ve Cebeci gastroentoloji bölümünde 2 ay yattım.Ankaraya gittiğimde metronidazol içeren ilaçlar kesildi(ama ağrılarımın kaynağının bu ilaçlar olduğu bilinmeden) ve bu ilaçlar kesildikten bir ay kadar sonra ağrı krizlerim azalmaya başladı,yavaş yavaş tüm uzuvlarımdaki bozukluklar ortadan kalkmaya başladı.o günlerde tüm rahatsızlığımın metronidazol adlı maddeden kaynaklandığı anlaşıldı ve METRONİDAZOLA BAĞLI NÖRÖPATİ teşhisi kondu.Tedavi için bişey yapılamıyacağı ,zamanla toksinler vücuttan atıldıkça düzeleceğim söylendi.Allaha şükürki doktorlarımın dediği gerçekleşti ve tüm uzuvlarım eski haline döndü yaklaşık 6 ay kadar sonra.İlk konoskopimden sonra tedavime başlanmıştı zaten ve pankolit olduğum söylenmişti 3 ay kadar steroid kullandım ve kanama ve ishal şikayetim ortadan kalktı;ama 6 ay kadar sonra büyük bir üzüntüyle yeniden başladı;ama 1 ,2 ay içinde yeniden remisyona dönmeyi başardım ve Allaha şükür 2,5 yıldır remisyondayım.Şu anda 6 ayda bir ankaraya kontrole gidiyorum ve kolonoskopimi orda yaptırıyorum,3 ayda birde .... tıp fakültesinde kontrolim var;ama hayatımda herşey yolunda şu anda Allaha şükürki.Bunca yaşadım şey arasındada hiç kalmadan üniversite son sınıfa gelmeyi başardım,bu yıl mezun olacağım inşallah.
2,5 yıldır remisyondayım;ama artık sitemizin varlığıyla yalnız olmadığımı biliyorum ve kendimi daha güçlü hissediyorum.Benimle aynı sorunları yaşayan aynı sıkıntıları çeken insanlarla paylaşımda bulunabilmek çok güzel.
İBH ye sahip bütün arkadaşlara ömür boyu sürecek remisyon dönemleri diliyorum.
Şu anda kullandığım ilaçlar ise solofalk 500 2*2, imuran 75mg
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Cum Oca 04, 2008 2:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tekrar geçmiş olsun şirine.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cum Oca 04, 2008 11:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Teşekkürler :) |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 837 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Oca 05, 2008 12:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Geçmiş olsun Şirine. |
|
| Başa dön |
|
 |
yldzz
|
Tarih: Cmt Ağu 15, 2009 10:09 am Mesaj konusu: |
|
|
doktorum bana İlk kez İBHden bahsettiğinde, internette araştırma yaparken hikayene rastlamıştım, nerde bilmiyorum ama şimdi okuyunca hemen hatırladım. O zaman da beni çok etkilemişti.. Evdekilere de anlatmıştım.
Bana sürekli başka bir romatizma çeşidisin dedikleri için moralim bozuluyordu. Senin hikayeni okuyunca bir çok insanın bu hastalıklar yüzünden gereksiz operasyonlar, tedaviler, teşhislerle karşılaştığını anladım.
Çok geçmiş olsun..... |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

|
Tarih: Cmt Ağu 15, 2009 5:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok teşekkürler.
Sizede geçmiş olsun. _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
hacer
|
Tarih: Prş Ekm 22, 2009 12:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
bende 24 yasındayımm daha uc ay once basladı sıkayetlerim ve ülseratif kolit tanısı konuldu sizelere sormak istediğim bir şey var arkadaşlar benim agrım yokk gecmek bılmeyen bır acım war yanı sadece mıgdem ve bagırsagım yara gıbı acıoo doktora sordum normal dedı ama bı an bıle gecmıo agrı olmaması benı korkutuo bu acı sızce normalmı sıze ne gıbı belirtiler oluo cewaplarsanız sewınırım |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 919 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Prş Ekm 22, 2009 10:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sayın HACER,
Ağrının olmayıp, acının olması ne demek? _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
hacer
|
Tarih: Cum Ekm 23, 2009 8:31 am Mesaj konusu: |
|
|
|
yanii hıc bı agrı yok sadece yara gıbı acıoo dokunamıorum karnıma sancı yok acı war belli noktalarda :( |
|
| Başa dön |
|
 |
safak01
|
Tarih: Cum Ekm 23, 2009 9:22 am Mesaj konusu: ülseratifkolit |
|
|
bendede zaman zaman oluyor çünkü sanıyorum oradaki yaralara tamamen iyileşmiyor sadece uyuyor ve ordaki yaralar ağrı veriyor dikkat etmenizi tavsiye ederim aktif hale dönüşmemesi için diyet ve balık yağı kullanmalısın bence _________________ beterin beteri var haline şükret dostum |
|
| Başa dön |
|
 |
hacer
|
Tarih: Cum Ekm 23, 2009 9:34 am Mesaj konusu: |
|
|
|
doğru soluosun diet cok onemlı ama sanırım aktıf halde cunku bı an olsun gecmıo cok garıp arada uyusa gercekten ıyı olucak bu yaralar:( |
|
| Başa dön |
|
 |
emelbulut
Kayıt: 26 Ağu 2009 Mesajlar: 34 Konum: İzmir Hastalık : Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Ekm 24, 2009 8:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Şirine, yazdıklarında kabulleniş (hastalıkla barışıklık) , ve yeniden hayatı yakalamanın mutluluğunu yaşadığını algılıyorum. Ağrılarım olmadığında çok mutlu oluyorum ve daha önceleri dert ettiğim şeyler için şaşırıyorum...
Geçmiş olur umarım,
Arkadaşlar kereviz yemeği yiyebiliyormuyuz.. Bezelye serbest mi.. |
|
| Başa dön |
|
 |
cnn34
|
Tarih: Pzr Şub 14, 2010 12:51 am Mesaj konusu: |
|
|
|
Sevgili sirine sende benim gibi cok erken yasta yakalanmissin bu hastaliga ... cok cok gecmis olsun acil sifalar diliyorum da bu remisyona girmek ne demek :)) iyi bir sey herahlde .... |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
|
Tarih: Pzr Şub 14, 2010 12:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
| cnn34 yazmış: | | Sevgili sirine sende benim gibi cok erken yasta yakalanmissin bu hastaliga ... cok cok gecmis olsun acil sifalar diliyorum da bu remisyona girmek ne demek :)) iyi bir sey herahlde .... |
Slm,
Remisyon hastalığın iyileşme dönemine girmesi demektir..
O sırada atak olmaz. İlaçlarla veya ilaçsız sabit bir şekilde seyreder.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

|
Tarih: Pzr Şub 14, 2010 8:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
| cnn34 yazmış: | | Sevgili sirine sende benim gibi cok erken yasta yakalanmissin bu hastaliga ... cok cok gecmis olsun acil sifalar diliyorum da bu remisyona girmek ne demek :)) iyi bir sey herahlde .... |
Merhabalar iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
Remisyonu sormuşsunuz sağ olsun Semi hemen cevap vermiş. _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
|