www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

sorun nedir anlaşılamadı

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh - İnflamatuvar Barsak Hastalığı
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
murat8135

MesajTarih: Cmt Ksm 19, 2011 4:56 pm    Mesaj konusu: sorun nedir anlaşılamadı Alıntıyla Cevap Gönder

herkese selamlar...

sorunlarım konusunda öncelikli yönlendirilmeye ihtiyacım var. mesleğim öğretmenlik bundan yaklaşık 5 - 6 ay çnce böbrek ve idrar yolları iltihaplanmasından ötürü yoğun antibiyotik iğne ve hap kullandım doktor recetesiyle. iğneler bitimin de çamur sümüksü kokulu gibi ishali, yoğun bağırsak, karın hareketleri, aşırı gaz ve dilimde yarım santimlik sarımsı ortası siyah bir tabaka oluştu. bu durumlar sonucunda doktora tekrar gittim gaita tahlili yapıldı maya mantarı görülü yo dedi. ilaç verdi fakat bi faydasını görmedim. sonuç olarak memlekitime dönünce üniversirte hasatanesinde şikayetlerimden 1 ay sonra gaita ya bakıldı ve gizli kan pozitif çıktı. kolonoskopi ve endoskopi oldum yer yer bağırsaklarda ödem olduğu (biopsisi alındı sonuçlar temiz geldi), gastirit, mide fıtığı reflü olduğu ortaya çıktı. ilaç tedavisine başladık bazı antibiyotikler verildi mide kanaması geçirdim.

bu süreçten sonra bir çok doktor gezdim hepsi farklı ilaç verdi fakat aşırı gaz sorunum, sümüksü büyük dışkı, koyu idrar geçmedi. karnım hep şiş sanki büyük abdestimi hiç yapmamış gibiyim, dilimdeki sarı tabaka hala duruyo. gaz okdar şiddetliki kalp atışım 110 - 120 oluyo...

sizden ricam bana bir yol göstermeniz. denizlide yaşıyorum ay sonu askere gidicem...

şimdiden teşekkürler.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
fisun

MesajTarih: Cmt Ksm 19, 2011 5:20 pm    Mesaj konusu: ülseratif kolit Alıntıyla Cevap Gönder

ilk önce geçmiş olsun baya zor günler yaşamışsınız ben birşey sorcam bu dışkı mevzusu günde kaç kes oluyo ,kan sayımınız nasıl hemogram yani.bide karaciğere baktırdınız mı?sulu içip ultrasyon çekildiniz mi?gözlernizin içinde sarılık falan var mı?böbrek iltahabını bende yaşadım ama çabuk geçti anitbiyotiğe gerek kalmadı bol su için.böbrekte veya karaciğerde sorun yoksa ki bu ultrasyonla belli olur gastroentolojiye gidersiniz.geçmiş olsun ihmal etmeyin
murat8135

MesajTarih: Pzr Ksm 20, 2011 12:28 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

evet karaciğer ilgili tüm tahliller yapıldı sorun yok ultrasona bakıldı bu sıkıntılarım başladığında sadece ALT değerim makul oranda yüksekmiş onunda ilaçlarlardan ötürü çok normal olduğu söylendi. hemogram testleri yapıldı bir anormallik yok. dışkılama eskiden günde bir seferdi şimdi 3-4 kez oluyo parçalı sümüksü şekilde sanki yapmamaışım gibi... yani konuda çok çaresiz gibiyim derdimi mi anlatamıyorum yoksa doktorlar mı önemsemiyor bilmiyorum! hepatitler dahil hepsine bakıldı gözlerde sarılık yok, böbrek iltihbabından önce hiç bir sıkıntım yoktu 5 gün boyunca unacafıne diye bir antibiyotiği tek seferde 2 mg vurundum sonra bunlar oldu. böbrek sorunum çözüldü.

iananın artık insanların içine çıkamıyorum gaz sorunundan... çok sıkıntılı 6 aydır bu durum.... elimde onlarca tetkik var ama sonuç yok!
Başa dön
saide

MesajTarih: Pzr Ksm 20, 2011 8:45 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Gecmis olsun. Benim arastirmalarima gore uzun sureli antibiyotik kullanimlarindan sonra ortaya cikan ve ENTEROKOLIT adi verilen bir hastalik var. Normalde kendiliginden gecebiliyor ama gecmez ise ilac tedavisi uygulaniyor. Bu enterokolit de IBH gibi iltihapli bir hastalik. Farki, kronik olmamasi. Enterokolit olup olmadigini da gaita ve kan tahlilleri ile teshis ediyorlarmis. Imkaniniz var ise iyi bir universite hastanesine Intaniye(enfeksiyon hastaliklari) bolumune gidin derim. Umarim bir an evvel iyilesirsiniz.
murat8135

MesajTarih: Pzr Ksm 20, 2011 11:04 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Teşekkür ederim benim caresiz kaldığım nokta hangi bölümle ilgili olduğu nereden başlıcağımı bilememem. hep dahiliye doktorlarına gittim.
Başa dön
fisun

MesajTarih: Pzr Ksm 20, 2011 2:20 pm    Mesaj konusu: ülseratif kolit Alıntıyla Cevap Gönder

mrb sorun sadece gaz sıkıntısysa benim kullandığım ilaç var meteospasnyl diye ilaç spazm çözücü ,gaz giderici 40 kapsül var içinde .benim doktorum günde 2 tane iç dedi sabah kahvaltıdan 15 dk önce iç yemeğini ye.akşamda yemekten 15 dk önce iç yemeğini ye.bunu bi deneyin.bana faydası oldu bu ilacın yan etkisi yok inşallah rahatlarsınız geçmiş olsun
murat8135

MesajTarih: Pzr Ksm 20, 2011 6:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sorunum gaz çıkaramam değil sürekli gazın olması yemeklerle alakalı olamsı gerek metal tatı olan bi durum...
Başa dön
şirine

MesajTarih: Pzr Ksm 20, 2011 9:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Çok geçmiş olsun!

Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye..............
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh - İnflamatuvar Barsak Hastalığı Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun