www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

Süt ve süt ürünleriyle ilgili deneyimlerimiz
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Sohbet
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
şirine

MesajTarih: Cum Mar 14, 2008 7:52 pm    Mesaj konusu: Süt ve süt ürünleriyle ilgili deneyimlerimiz Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar. Ben 3,5 yıl aradan sonra dün akşam büyük bir cesaret örneği gösterek(ya da nefsime yenik düşerek) artık tadını unuttuğum bir sütlü tatlı yedim :wink: Özetle Sütlaç yedim(bilmeyenler için: süt ve pirinçle yapılan bir tatlıdır). Hastaneye yatıpta elime Ü.K diyeti verildiği günden bu yana hiç ağzıma koymamıştım;çünkü süt bana çok fazla dokunuyordu. Dün akşam hem kendime yenik düştüm hemde kendimi bir denemek istedim ve yedim. Bütün gün bişey olcak mı diye bekledim;ama Allah'a şükür ne bir karın ağrısı ne de bir şişkinlik vs. yaşamadım. Ama geceden de kendimi garantiye almıştım,yatmadan önce bir omega 3 tableti almıştım :wink:

Bugünkü yaşadım bu mutluluk bir nebze olsun saçımı unutturdu :wink: (Ama yarası hala içimde :) )

Sizlerde böyle sütle sütlü tatlılarla ilgili deneyimlerini paylaşmaya ne dersiniz? Nelerle kaçamak yapıyorsunuz ya da neler çok dokunuyor ya da dokunmuyor, eteğimizdeki taşları bir dökelim bakalım :wink:
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)

MesajTarih: Cmt Mar 15, 2008 7:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Normalde çiğ süte kesin karşıyım ama pişmiş tabir edilen tüm ütlü tatlılara açığım..yemeye devam ediyorum..Pastörize süt mümkünse içmeyin.zaten sütlük özellikleride kaldığını sanmıyorum.Raf ömürleri için de bol bol ilaçlı olunca zaten bize dokunuyor.Tazede olsa katkıları bir kenara atın gaz olayı bize zaten yeter.

Yanlız bir çok hastanın internette :KENDİSİNDE...
Alıntı:
birçok İBH'ta görülebileceği üzere "laktoz intoleransı" var.
Yani süt şekeri olan laktozu vücut sindiremediği için, süt ve sütten yapılan besinler tüketildiğinde emilemiyor. Ancak Fermantasyon geçirdiğinden dolayı Peynir ya da Yoğurt'un bir sakıncası dokunmadığı gibi, Yoğurt barsak dostu besinler sıralamasında (bence) ilk sırada yer almaktadır.

Bu nedenledir ki, eğer süt ve özellikle sütlü tatlılar rahatsızlık veriyorsa piyasada bulunan Laktaz ya da Laktozsuz süt olarak satılan ürünlerin tüketilmesi tavsiye edilir. ve bol bol da Yoğurt yenmeli, tabi çok soğuk olmamasına özen gösterin.

Gibi açıklaması var..Bu hastalıkta 2. bir yolun olduğunun kanıtı...Burdaki ek sistemdeki bozuklukta olaylarınızı etkiliyor..Bunun hakkında güzel bir yazı buldum .Sizlede paylaşacam.. :wink:
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
semi
Moderatör

Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan

MesajTarih: Cmt Mar 15, 2008 10:24 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sütle aram hiç yoktu zaten..
Sütlü tatlılar dokunmuyor bana..
Ama şu kafelerde satılan, içine süt konulan içecekler inanılmaz dokunuyor artık.. Aşırı gaz yapıyor.

Yoğurt ve peyniri severek yerim.. Ayranı da severek içiyorum..

Şimdi de akşamları kefir içiyorum..
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Cmt Mar 15, 2008 1:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tatlı ben de aramayanlardanım, sütlü tatlılar dahil. Ancak; süt ürünlerinden istifade ediyorum.

Özellikle, beyaz peynir, kaşar peyniri, yoğurt ve ayran tüketiyorum.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
tuğba

MesajTarih: Cmt Mar 15, 2008 7:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bende en çok şunu merak ediyorum; dışarı çıktığınızda herkes kola , meyve suyu, limonata içerken sizler neler içiyorsunuz.ben mesela çayda sevmiyorum.su içiyorum o da biraz garip oluyor.

bu arada sitede görevli arkadaşlara özelliklede ercan beye teşekkür ederim.bir gastroental seçmem gerekiyordu.kendisi bana fikir verdi .22 martta neşe hanımdan randevu aldım.umarım güzel haberler alırım.benim hastalığım ülseraktif kolit başlangıcı gibi görünüyor.en büyük korkumda hastane ve doktor değiştireceğim için özellikle kolonoskopiyi tekrar yaparlar mı diye düşünüyorum.

sağlıcakla kalın
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

MesajTarih: Cmt Mar 15, 2008 7:53 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

TUĞBA hanım..
22 mart cuma günü sizden bir ricam olucak ..Neşe hocama selamlarımı iletin..<crohn hastanız derseniz>Memnun olurum..Belki kesin değil ama orada olma ihtimalim var..Kaçta orda olacağınızı bilirsem bir merhaba derim..

Hastanedemi özeldemi randevunuz...Birde yakın zamanda yapılan kolonoskopiler kendilerini tatmin ederse takrar istemezler. Tekrar geçmişler olsun...Sevgi saygılar...
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Engin ATEŞ
Moderatör

MesajTarih: Pzr Mar 16, 2008 7:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tuğba Hanım,

Yer yüzünde su kadar güzel bir içecek yoktur ve ben de çok güzel yemeklerde bile sadece su içerim. Ama yine de, ice tea ve ayran gibi seçenekleri de kullanırım. Kola veya diğer asitli içecekleri kesinlikle ağzıma sürmüyorum. Cafe tarzı yerlerde illa bir şey içmeniz gerekiyor ise ice tea zannımda en iyisi olacaktır.
Başa dön
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

MesajTarih: Pzr Mar 16, 2008 10:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:
Yer yüzünde su kadar güzel bir içecek yoktur ve ben de çok güzel yemeklerde bile sadece su içerim.

Yazmış engin bey ama su hakkında bir eksiklik hissetim ve daha evvel okuduğum bir yazıyı sizlerle paylaşayım dedim..bu yazının aslınıda sitemize ekledim...

Başa dön
ismail bayır

MesajTarih: Pzr May 11, 2008 11:29 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar bende yaklaşık 13 aydan beri ü.k. hastasıyım, geçenlerde formu görünce üye oldum, çünkü bu hastalıkta fikir alışverişinin çok önemli olacağına inanıyorum. Şirine nickname'li arkadaşın süt üzerine açımış olduğu paylaşım hakkında bir şeyler söylemek istedim.
bende ü.k. olduğumu öğrenenen kadar süt ürünlerine düşkün birisiydim. şu an hala peynir ve çeşitleri, yoğurt, ayran gibi süt türevli ürünleri tüketiyorum. ancak süt bende içmiyorum. bu ne kadar doğru?
doğru süt ve süt ürünleri bağırsağı hareketlendiriyor? ancak bizim hastalığın temelinde bağışıklık sisteminin bağırsağa yerleşmiş olan bir bakteriyi tanıyamaması gelmiyormu? yani aynı zamanda bizim hastalık bağışıklık sistemi (immun) hastalık değil mi? ve süt ve süt ürünleri (özellikle keçi sütü) bağışıklık sistemini güçlendirmiyor mu?
bence bu bir tezat. bu hastalıkla alakalı olarak kafamı karıştıran daha bir çok şey var. ben açıkcası 13 aydan beri 6 ay boyunca salofak günde 8 tablet, kalan 7 boyuncada günde 6-8 tablet arasında değişen salozopryn kullandım. bu arada ciproxin günde 2 gr, olarak ara ara 2'şer haftalık dönemlerde kullandığım gibi, ayrıca 4 ay steroid tedavi gördüm. (50gr'dan azalan şekilde). ancak bu tedavilerin hepsi hastalığı baskılamak amaçlı yapılan tedaviler ve tamamı hastalığın temeli olan bağırsaktaki yerleşik ve vücüdun tanımlayamadığı bakteri ve ya mikrobu anlık olarak etkisiz hale getirmekle alakalı. ancak bu ilaçları aldığımızda bağırsaktaki b ve k vitamini üreten yararlı bakterileride öldürüyoruz. sonuç çift taraflı yıkım. bu yararlı bakteriler bağırsak duvarlarını tutup zararlı bakerilerin içeri girmesini aynı zamanda sağlıyorlar. burası çok önemli. böylece vücüdun aynı zamanda bağışıklık sisteminide çökertiyoruz. şimdi sorum şu bu ilaçlarla biz kendimizi ne kadar tedavi edebiliriz. (bende sürekli olarak bu ilaçları kullanıyorum, bırakmıyorum beni yanlış anlamayın)
şimdi ben size başka bir soru daha sorucam (sürekli olarak kendime sorup cevap alamadığım gibi), bu ilaçları kullanıpta düzelen birisini tanıyormusunuz? eğer varsa kendisiyle tanışmak isterim ve bunda çok mutluluk duyarım.
sakın beni yanlış anlamayın, sanki çok umutsuzmuşum gibi bir yazı olmuş olabilir bu yazım ancak ben şuna inanıyorum, ilaçlı tedavinin yanı sıra bitkisel tedavi bizim hastalığımız için çok önemli olabilir. ben sizden bitkisel tedavide bize yardımcı olabilecek bitki isimleri sormak istiyorum. hepinize çok teşekkür edeyorum.
Başa dön
şirine

MesajTarih: Pzr May 11, 2008 11:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ismail bayır yazmış:
şimdi sorum şu bu ilaçlarla biz kendimizi ne kadar tedavi edebiliriz. (bende sürekli olarak bu ilaçları kullanıyorum, bırakmıyorum beni yanlış anlamayın)
şimdi ben size başka bir soru daha sorucam (sürekli olarak kendime sorup cevap alamadığım gibi), bu ilaçları kullanıpta düzelen birisini tanıyormusunuz? eğer varsa kendisiyle tanışmak isterim ve bunda çok mutluluk duyarım.

İsmail Bey yazınızda gerçekten çok güzel tespitlerde bulunmuşsunuz çok teşekkürler. Evet bu belirttiğiniz noktalar hala cevapları bulunamamış sorular ve üzerinde çok fazla araştırma yapılması gereken konular,çünkü kendi içlerinde çok büyük tezatlar barındırmaktalar. Sanırım bizlerin bu konuyla ilgili şimdilik yapabileceği tek şey, bu soruların cevaplarının bulanması için gerekli mercilerin araştırma yapması için bu kurumları yönlendiren kişilere gruplara baskı yapmak.

Yazınızda " Bu ilaçları alıpta düzelen var mı?" diye sormuşsunuz. Bende size öncelikle şunu sormak isterim burdaki düzelmek kelimesinden kastınız ne acaba? Hastalığın tamamen ortadan kalkmasımı yoksa remisyona girip hastalığımızın sosyal hayatımızı etkilememesi mi?
Eğer "düzelmek " kelimesiyle kast ettiğiniz Remisyonsa ve hastalığımızın sosyal hayatımızı etkilememesiyse, "Bu ilaçları alıpta düzelen bir kişi var mı?" sorunuza, BEN VARIM diyorum.
Benim kendimi tanıttığım yazıya burdan ulaşabilirsiniz.
http://www.barsakforum.com/sirine-ulseratif-kolit-vt124.html
Daha öncede belirttiğim gibi 3,5 yıldır tedavi görüyorum ve 2,5 yıldır remisyondayım. Öncesinde sağımdan soluma dahi dönerken Wc ye gitme ihtiyacı duyacağım diye korkarken,şimdi hiç korkmadan konserlere dahi gidip zıplıyorum comico.gif . Sınavlara girerken en büyük korkum başarısız olmak değil sınav anında Wc ye gitme ihtiyacı duymaktı ve bugünde yine 3 saatlik bir sınavım vardı ve bütün sınav boyunca böyle bir ihtiyaç duymadım. Hayatım bu kadar değiştiyse ve bu korkuları artık yaşamıyorsam,ben diyorumki, ben bu ilaçları kullandım(kullanıyorumda hala) ve DÜZELDİM.
Artık her insan gibi evden çıkarken korku yaşamıyorum, evde birileri Wc ye girdiğinde(2 tane olmasına rağmen evde) strese girmiyorum.
Şunu da biliyorumki bu sorunlanları sadece ben yaşamadım bütün İBH liler yaşıyor ve Allahtan herkesin benim gibi uzun süreli remisyonlar yaşaması ve sosyal hayatta hiç bişeyden korkmamaları.

Yazınıza Bitki isimlerinden,bitkisel tedavidende bahsetmişsiniz ;ama bu konuda bilgim ve tecrübem olmadığı için yardımcı olamayacağım. İnşallah kendimle ilgili verdiğim bilgilerle sizin sorularınıza cvp verebilmişimdir.

Merak ettiğiniz her konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Saygılarımla...
Başa dön
İskender
Site Admin

MesajTarih: Pts May 12, 2008 7:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın İsmail Bayır. Aramıza hoşgeldiniz. Kendimizi tanıtma ve tanışma bölümünde kısaca kendinizden bahsederseniz seviniriz. Geçmiş olsun dileklerimle.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
ismail bayır

MesajTarih: Sal May 13, 2008 10:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Şirine Hanım cevabınız için çok teşekkür ederim, remisyon döneminde olmanıza da ayriyeten sevindim, Allah hepimize inşaallah hayat boyu remisyon döneminde olmayı nasip eder.
Benim sorumdaki hastalığın bitişi, remisyon dönemi değil di? Hastalığın sonlanması idi?
Ancak remisyon dönemini uzatabilmek de çok büyük bir başarı, sizi gerçekten gönülden tebrik ediyorum. Sizden bunu nasıl başardığınızı öğrenmek istiyorum?
Başa dön
serkand

MesajTarih: Cmt Hzr 14, 2008 12:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar ben Ülseratif kolit hastasıyım. Önceleri süt ürünlerini kullanmıyordum fakat doktorumun bana Hastalık yoktu hasta vardır Düturuyla süt ürünlerini denedim şuanda Süt'ün kendisi haricinde Süt ürünlerini kullanıyorum bende herhangi bir rahatsızlık olmadı...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
şirine

MesajTarih: Pzr Hzr 15, 2008 10:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ismail bayır yazmış:
Şirine Hanım cevabınız için çok teşekkür ederim, remisyon döneminde olmanıza da ayriyeten sevindim, Allah hepimize inşaallah hayat boyu remisyon döneminde olmayı nasip eder.
Benim sorumdaki hastalığın bitişi, remisyon dönemi değil di? Hastalığın sonlanması idi?
Ancak remisyon dönemini uzatabilmek de çok büyük bir başarı, sizi gerçekten gönülden tebrik ediyorum. Sizden bunu nasıl başardığınızı öğrenmek istiyorum?

İsmail Bey kusura bakmayın, yazınız gözümden kaçmış ancak şimdi gördüm.Baya bir gecikmeli olacak ;ama sorunuza cevap vereyim.
Üzgünüm ama tıbbın şu anki durumuna göre Hastalığımızın tedavisi halen bulunabilmiş değil,şu anda kullandığımız ilaçlar ise sadece hastalığımızın alevlenmesini engelliyorlar,tedavi yönelik değiller maalesef. Ama hastalığımızın sonlanmasıyla ilgili pek çok araşırma yapılıyor,inşallah en kısa zamanda bizimde rahatsızlığımıza kesin bir çözüm getirilebilecek. Ama şunu söyleyebilirim remisyon döneminizi uzattıkça,hastalığımız hayatımızı daha az kısıtlıyor.

Remisyon dönemini nasıl uzattığıma gelince;ben ilaçlarımı hiç aksatmayan ve diyetime modu moduna uyan bir hastayım;ama bunları eksiksiz uygulamama rağmen kanamam kesinlikle durmuyordu taaki; Omega 3 kullanmaya başlayana kadar. Ben daha önce pek çok kez söylemiştim(okuyan bilen arkadaşlar kusura bakmasın) omega 3'ü hayatımın mucizesi olarak görüyorum;çünkü omega 3 sayesinde hem kanamam durdu,hemde artık eskisi gibi sıkı bir diyet yapmıyorum,çok aşırıya kaçmadım sürece yasak olan,daha önce yiyemediğim pek çok şeyi yiyebiliyorum ve artık benim ishal değilde kabızlık gibi bir sorunum var .
Ve en önemlisi,unutmamamız gereken nokta, hayata bakış açımı değiştirdim;artık gereksiz şeyleri umursamıyorum,gereksiz şeylere üzülmüyorum.Galiba biraz bencilliğe kaçıyor ama; ben üzüleceğime karşımdaki üzülsün diyorum artık. Çünkü ben hastalandığımda kimse üzülmüyor ve yine olan bana oluyordu,daha birde yine ben suçlu oluyordum;ama artık rolleri değiştirdik çevremdeki insanlarla comico.gif

İnşallah bu kez sorularınızı cevaplaya bilmişimdir.
Başa dön
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

MesajTarih: Pts Hzr 16, 2008 4:57 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Şirine kesinlikle katılıyorum...
Kendi acizane fikrim diyordum eskiden..Ama artık kesin ki...
Hastalıklarımız sinir sistemi,oto imnum(bağışıklık sistemi)
tetiklemeli başlıyor ve gelişiyor..

Hastalığımıza bir bakalım...
Büyük bir sıkıntı üzüntü arkasında hep çıkmıştır...

O yüzden biraz bencillik bize yakışır yeğenim ne dersin...

Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> Sohbet Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun