| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
denge

|
Tarih: Prş Hzr 30, 2011 10:32 am Mesaj konusu: tek hasta ben değilmişim |
|
|
selam arkadaşlar. sizenizle yeni tanıştım. sıkıntıları paylaşmak güzel olur.
bende yazayım hikayemi. askerde bir antibiyotik kullandım ve 2010 mayıs ayından itibaren soğuk ve serin yerlerde karın ağrısı başladı doktor rektoskopi yazdı korktum (utandım) gitmedim. sonra sıcaklarda ağrım azaldı iyileşiyorum zanettim. aralık ayında kabuslar başladı. psikolojik olarak ciddi sıkıntılar yaşadım. 5 kilo verdim. rektoskopiye girdim ü.kolit dediler. tetkikler için randevular çok uzun süreli oluyordu ağrılar çok moral bozuyordu. çok kaygı ve endişe ile kışı geçirdim. sonra başka bir hastaneye gittim burada tetkikleri çok çabuk yaptılar. kolit, ödemli mukoza, bağırsak duvarında kalınlaşma gibi şeyler çıktı. doktor teşhis koyamadı. şimdilik antibiyotik kullanıyorum. hala endişeliyim. aynı durumda olan varmı acaba yada bu konularda tecrübeli olan. en önemli şey moraldir. inşallah şifa buluruz. Allah hepimize şifa versin inşallah.
birde ilk rektoskopi yaptırırken hemşire kocaman bir tümörün var dedi. bu çok kötü bir durumdu. tıp konusunda bilinçli değilim. galiba dedim bu işin sonu yok. yani galiba gideceğim. ölüme hiç bu kadar yakın hissetmemiştim kendimi. yaşamayan bilemez ölümü düşünmek ona yakın hissetmek çok kötü.
Allah şifa versin hepimize. |
|
| Başa dön |
|
 |
tuğba
|
Tarih: Cum Tem 01, 2011 8:32 am Mesaj konusu: |
|
|
|
korkma ölmezsin..hangimiz hasta olduğumuzda aynı sorunları yaşamadıkki..alış , yapacak bişey yok.. |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1514 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cum Tem 01, 2011 9:27 am Mesaj konusu: |
|
|
çok geçmiş olsun . zor gelsede hayatı normal yaşanır hale getirmek bizim elimizde yeterki hiçbir şeyin moralimizi bozmasına izin vermeyelim.. _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
hüsniye

Kayıt: 01 Mar 2010 Mesajlar: 109 Konum: istanbul 10 yıldır ü.k
|
Tarih: Cum Tem 01, 2011 11:09 am Mesaj konusu: |
|
|
Hemşirenin doğru bilgi verdiğine emin misin? Eğer öyle bir şey olsaydı doktor sana söylerdi veya biyopsi alırdı biyopsi sonucunda ne olduğu çıkardı.
Ölüme her an yakın hissetmeliyiz kendimizi. Bugünümüzün garantisi var mı? Bütün ölenler ü.k değil! hastalandın diye korkma.Bu hastalık kendine daha iyi bakmanı sağlayacak emin ol. Yanlız değilsin geçmiş olsun. _________________ http://mutluannevecocuk.blogspot.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
denge

|
Tarih: Cmt Tem 02, 2011 2:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
zaten hemşire ekrandan gördüğü iltihabı tümör diye telafuz etti ülsermiş sonrasında patolojide kronik kolit çıktı. lavman verdiler göğüs ve sırt tarafta kaşıntılar başladı. göğüs hasalıklarına gittim alarji dediler ilaç verdiler nefrolojiye gittim (böbrek) temiz çıktı. akciğedre nodül çıktı önemsemediler. ilk hastane lavmandan sonra pek ilgilenmedi. başka bir hastaneye gittim tomografi, kolonoskopi yaptılar. ödemli mukoza, bağırsak duvarında kalınlaşma ve kolit yazıyordu doktor teşhis koyamadı şimdilik antibiyotik verdi birde ultrasona randevu aldım.
forumda bikaç arkaşın hikayesini okudum sanırım hep böyle gelişiyor hastalık. geçen yıla göre hastalığım ilerledi. bazen çok can sıkıyor bazen normale dönüyorum. sanırım alışmak gerekecek. karın ağrısı olmasa daha rahat olacak. |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cmt Tem 02, 2011 8:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun.
Arkadaşlarımızında söylediği gibi hastalığımız öldürmüyor kısacası süründürüyor :) _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
denge

|
Tarih: Çrş Tem 06, 2011 11:49 am Mesaj konusu: |
|
|
evet süründürüyor. zaman ilerledikçe başka birşey çıkıyor. halsizlik güçsüzlük başlıyor. bu çok canımı sıkıyor. bir taraftan çalışmak gerekiyor bir taraftan hastalık. ne yapalım takdir Allahın.
sağlığını kaybetmeyen sağlığın kıymetini, ihtiyarlamayan da gençliğin kıymetini bilemiyor. hastanelere gidince görüyoruz ki o kadar çok hasta insan var ki. Allah yardım etsin herkese. hasta olmayan hastanın halinden anlamaz. bu forum çok güzel. tabiki kimsenin hasta olmasını istemeyiz ama aynı hastalıktan insanlarla dertleri tecrübeleri paylaşmak farklı oluyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
sesene
|
Tarih: Çrş Tem 13, 2011 12:59 am Mesaj konusu: |
|
|
| denge yazmış: | zaten hemşire ekrandan gördüğü iltihabı tümör diye telafuz etti ülsermiş sonrasında patolojide kronik kolit çıktı. lavman verdiler göğüs ve sırt tarafta kaşıntılar başladı. göğüs hasalıklarına gittim alarji dediler ilaç verdiler nefrolojiye gittim (böbrek) temiz çıktı. akciğedre nodül çıktı önemsemediler. ilk hastane lavmandan sonra pek ilgilenmedi. başka bir hastaneye gittim tomografi, kolonoskopi yaptılar. ödemli mukoza, bağırsak duvarında kalınlaşma ve kolit yazıyordu doktor teşhis koyamadı şimdilik antibiyotik verdi birde ultrasona randevu aldım.
forumda bikaç arkaşın hikayesini okudum sanırım hep böyle gelişiyor hastalık. geçen yıla göre hastalığım ilerledi. bazen çok can sıkıyor bazen normale dönüyorum. sanırım alışmak gerekecek. karın ağrısı olmasa daha rahat olacak. |
Kardes, iyilestigin donemde bile hastaligi hafife alma. Ben aldim ve faturasini ciddi maliyetle oduyorum.
Aman diyeyim.
Olaki UK yada Crohn cikarsan ve hastalikla saka yaparsan, zor gunler seni bekliyor demektir.
Korkman icin neden yok.
Evet oldurmez bu hastalik..
Evet surundurur..
Ama..
Daha iyi daha kaliteli yasamak da elimizde.
Temennim UK yada Crohn cikmaman..
Cikarsan da soylediklerimi ciddiye al lutfen.. _________________ Crohn / Ankilozon Spondilit / Kronik Periferik Nöropatik Ağrı.
2*50 Immuran.
3*2 Pentesa
3 doz Remicade kullanmis, simdi her 8 haftada 1 doz..
-----------------
Nöropati için; Gabapentin 2*1 600Mg /Antidepresan ilaclari. |
|
| Başa dön |
|
 |
|