| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
filizada
|
Tarih: Prş Arl 18, 2008 12:52 pm Mesaj konusu: teşhis yanlış olabilirmi.... |
|
|
sayın hocam;
eşimin 8 yıldır bel ve sırt ağrıları vardı.Mr sonuçlarına göre fıtık bilinirken,gittiğimiz bir doktorru söyledikleriyle şaşırdık.Fıtık değilsin ramotolojiye git denildi.Türkiye de ismi duyulmuş iyi bir hocaya gittik,birsürü tahlil istedi ve gastroentoloji ye sevk etti.Daha sonra kolonoskopi yapıldı.
Sonuç rektit,kolit,ileit(crohn ile uyumlu olabilir denilmiş ve 7 parça alındı.Patoloji sonucuna göre fokal kript düzensizliği,fokal kriptit çekum
fokal kript distorsiyonu,multifokal kript destrüksiyonu çıkan kolon
musifaj agregatları rektum.buna göre crohn denildi sağlık raporu çıkarıldı bir sürü ilaç verildi.ve teşhisin ardından tekrar arayarak entoroklisiz gerektiği söylendi.teşhisten sonra neden gerek duyulduğunu anlamasakta çektirdik.sonuçlar 1 hafta sonra elimizde olacak.sadece bu sonuçlar crohn olduğunu ispat ediyormu eşimin....
lütfen bana yardımcı olunuz.
şimdiden tekkürler |
|
| Başa dön |
|
 |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Sal Oca 06, 2009 3:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sayın filizada öncelikle eşinizin rahatsızlığına duyduğunuz üzüntüyü paylaşmak isterim,
geçmiş olsun dileklerimizi kabul ediniz lütfen.
Crohn hastalığı ve ülseratif kolit iltihabi barsak hastalığını oluşturan barsağın kronik iltihabi hastalığıdır.
Teşhis konuldu mu tedavisi için gerekli ilaçlara başlanacaktır. Ancak; bu aşamada belki vakit kaybı veya
sizin için anlaşılmaz görünse de crohn hastalığı ile karışabilecek hastalıklardan (çölyak gibi.) ayırıcı tanısı için gerekli testler istenebilir. Bu aşamada size sabır tavsiye ediyorum.
Site doktorumuz Sayın Prof.Dr.Levent ERDEM hocamız düşüncelerime katılır mı bilemiyoruz...
| Ercan Zorlu yazmış: | dr lar etik olmadığı için siteden cevap vermiyorlar..
Bu yüzden size tavsiyemiz dr unuza baş vurmanız ve de
eğer dr unuz yoksa şehir belirtirseniz size yardım cı olabiliriz.. |
Bizi takip ederseniz ve mevcut paylaşımlarımızı okursanız ibh konusunda çokça bilgileneceğinizi umuyorum.
Saygılarımla.  |
|
| Başa dön |
|
 |
|