www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

ü.k de imuran

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh da Kullanılan İlaçlar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ayse06

MesajTarih: Cmt Nis 09, 2011 12:29 am    Mesaj konusu: ü.k de imuran Alıntıyla Cevap Gönder

slm.ben 12 yıldır ü.k( pankolit)hastasıyım.salofalk 500 mg.4*2 kullanıyorum.atak sayılarım artınca dr.salofalk granül yada imurana başlayabiliriz dedi.ü.k de imuran sık kullanılan bi ilaçmı.rapor çıkınca devlet ödüyomu acaba.cron hastalarında kullanıldığı için ödeyemeyebilir dedi.bide yan etkilerinden çok korkuyorum.paylaşımlarınızı bekliyorum...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
ragıp

MesajTarih: Cmt Nis 09, 2011 11:52 am    Mesaj konusu: İMURAN Alıntıyla Cevap Gönder

Ayşe hnm çok geçmiş olsun... Ben de ü.k hastasıyım.. Benim 2002 de bağırsağım patladığı için total kolektomiliyim.. Yani bağırsağımın çok büyük kısmını almak zorunda kaldılar.. Fakal kalan o kısacık bölümde(onu bırakmak zorundalardı.Poche dedikleri yeni bağırsak yapabilmek için) hastalık halen devam ediyor.. Bende salofalks veya salazoprinle beraber atak dönemlerimde prednol ve yanında imuran kullandım.. Rapor çıkartılmıştı..Sorun çıkmadı S.G.K ödedi... Tabi bütün ilaçlarda olduğu gibi bunlarında yan etkileri var..Fakat kullanmak zorundayız... Bu illet Ü.K bende ankilezon spondilit kısaca A.S dedikleri eklem tutulması hastalığıda yaptı malesef... Eylül 2010 dan beri yoğun 3x16 mg kortizon (prednol) da kullandığım halde faydalanamadım. Şimdi 12 nisanda Anti TNF tedavisi uygulanmaya başlıyacaklar.... Arkadaşlar bu TNF tedavisi hakkında bilgi sahibi olanlar varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim.... Herkese bol remisyonlu günler ,aylar hatta ömürler... Ragıp....
Başa dön
İskender
Site Admin

MesajTarih: Pzr Nis 10, 2011 8:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Geçmiş olsun Ayşe Hanım ve Ragıp Bey
imuran eğer raporunuzda var ise devlet ödüyor. İmuranın yan etkileri konusunda sitede daha önce
paylaşımlar oldu. arama motorundan arama yaptırırsanız ulaşabilirsiniz.
Tekrar geçmiş olsun
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)

MesajTarih: Pts Nis 11, 2011 9:37 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

TNF kategorisinde ki ilaçlara şahsım adına karşıyım..
Bağısıklık kazandıkları gibi vucutta zararları da tartışılmaz..
3,5 sene tr de en yüksek dozları alan biri olarak zamanın da dr lara anlatamadık..
şimdi ise hakların da araştırmalar yapıldığı duyumumuz altın da..
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
tuğba

MesajTarih: Pts Nis 11, 2011 2:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ilaç konusunda bende geçen hafta iki uyarı aldım.şimdi okuyunca aklıma geldi.bende salofalk lavman kullanmak istiyordum.iki doktor(biri genel cerrah), salofalk lavmanın barsağa zarar verdiğini ve yaşlandırdığını söyledi..bende çok şaşırdım ve üzüldüm.

gastro doktoruna sorduğumda ise böyle bişey olmadığını gayet güvenli bir ilaç olarak yıllardır kullanıldığını söyledi.tabi burası türkiye , kime nasıl güvenilir meçhul...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
umutarslan

Konum: Bursa_ İBH Ülseratif Kolit Salofalk 500 tablet ve Salofalk Lavman

MesajTarih: Sal Nis 19, 2011 8:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Herkese selamlar

arkadaşlar kimseyi umutlandırmak istemem fakat ;

bende 1 yıldır ü.kolit hastasıyım. 2 hafta önce her sabah aç karnına 1 diş sarımsak yutmaya başladım ve aç karnına 1 bardak keçi boynuzunu kaynatıp suyunu içiyorum.

sonuç ;
son derece harika. 1 yıldır ishal durumdaydım şuanda tuvaletim ve tuvalet sayım normale döndü. Gaz yok,gurultu yok,sancı yok,vücudumda ağrı yok. Remisyon olabilir,tesadüf olabilir yada yaptıklarım iyi gelmiş olabilir. bunların hiçbirinin cevabı kesin değil fakat kendimi takip ediyorum. Gelişmleri bildiricem. herkese acil şifalar.
şirine

MesajTarih: Cum Nis 22, 2011 5:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar
Aramıza hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun.

Tuğba Hanım Salofalk lavmanla ilgili yazdıklarınız benide çok şaşırttı.
Maalesef Salofalk lavman benim vazgeçemeyeceğim ilaçlardan.Bende mukusu sürekli tuvalet hissini ortadan kaldıran tek şey.

Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye..............
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh da Kullanılan İlaçlar Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun