| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
balikadam
|
Tarih: Cum Nis 22, 2011 3:41 pm Mesaj konusu: Ülseratif Kolit, Kalın bağırsak ülseri TEDAVI EDILDI. |
|
|
Arkadaslar selamlar.
Bende Ulserative colits hastasiydim. 18/4/2011 Tarihine kadar.
Cok basit bir diyet var. Bu diyet 1990 lardan beri USA de piyasada fakat bicok kisi bilmiyor.
Internetin vasitasiyla bende ogrendim.
Kitabini aldim ve uyguladim.
Ben suan USA deyim.
Bu diyete 18/4/2011 de basladim. yaklasik 3-4 gunde 70% oraninda duzeldim ve hala iyiye dogru gidiyorum.
Malesef doktorlar, ilac satan firmalar, internette iksirci diye gezinin insanlar bu diyeti bilmemizi istemiyorlar veya bilmiyorlar.
Neden ? Cunku : doktor ilac firmalarindan para kazaniyor. doktor Ameliyat ediyor. bu iste cok para donuyor. Hele USA de bir ameliyat 35 bin ila 50 bin usd lara kadar cikiyor.
Bu kitapta bir liste var. yiye bileceginiz ve yiyemeyeceginiz besinlerin listesi.
Bu listeyi Turkceye cevirmeye baslayacagim.
A dan Z ye kadar.
Bana e-mail atarsaniz. size engec 1 haftaya kadar donerim.
Size hemen baslangic diyetinizi soyluyorum
YENMEYECEKLER HAYATINIZIN SONUNA KADAR.
Patates (butun cesitleri)-
Ekmek(Butun hamur isi)-
Pilav (beyaz -kahve rengi hepsi)-
Makarna.
SEKER (toz seker-kahverengi).
SUT (butun urunlerini)
Bunlari bu yaziyi okuduktan sonra. hemen kesiyorsunuz. NEDEN? cunku bu urunlerin parcalanmasi cok zor vucutta.
KISACA bular parcalanmadan KALIN BAGIRSAGA gidiyor. Ordaki KOTU bakteriler bu parcalanmamislarla besleniyor ve vucut atak yapiyor.
Malesef bizim gibi hataligi olan insanlarada kalin bagirsagindaki kotu bakteriler, iyi bakterilere gore fazla. bu dengeyi degistirmemiz gerek.
Kotu bakteri yerine iyi bakteri urettirmeliyiz KALIN BAGIRSAKta.
buna enbuyuk yardimci EV YAPIMI YOGURT. unutmayin sakin disardan , carsidan yogurt almyin evde yapilmasi gerek.
Yogurtta iyi bakteriler vardir.
Hemen size EV YAPIMI YOGURTUN TARIFINI GECEYIM
-bilindik bir markanin sutu alinir
-kaynayincaya kadar kaynatilir.
-sonra oda sicakligina kadar sogutulur. ilik olmasi gerek(serce parmaginizla olcebilirsiniz derecesini)
-organik yogurt veya tadinit bir markanin yogurdu olur.
-birkaba bu yogurt konur ve uzerine birkasik ile oda sicakligida sogumus sutle karistirilir.
-bu karisimi sutun icine konur ve karistirilir.
-bir kapak ile tencere veya neyde kaynattiysaniz o kapanir
-Tencerenin uzerine battaniye ve diger kiyafetler kapanir. Cunku tencerenin 24 SAAT oda sicakligindan daha fazla bir derecede kalmasi gerekmektedir.
-unutmayin 24 SAAT kesinlikle kalmali. az kalirsa bakteri az olacak ve sut orani yuksek olur. sonra yarar derken zarar olur.
(bu tarif kitaptan aldim)
Size yenebilecek ve yenemeyecek diye bir liste atacagim.
Buara ben birsey daha eklemek istiyorum.
Bide bunlardan para kazan insanlar var.
Ben gunde 20-30 tane bitkisel- doktorun verdigi hap kullaniyordum. simdi hicbirini kullanmiyorum.
Doktorun yazdigi 2 tane ilac vardi biri agizdan Asacol (aktif maddesi>Mesalamine) digeri, Popdan alinan CANASA ((aktif maddesi>Mesalamine))
e-mail adresim:
yigitozdemir@gmail.com
Artik dertlerinizin sonu bitti. Kanama yok, sisme yok. tuvalet derdi yok.... _________________ Selamlar
Yigitozdemir@gmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cum Nis 22, 2011 3:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar
Öncelikle bu bilgilerinizi bizlerle paylaştıgınız için teşekkürler.
Diyetin Ülseratif Kolitteki yerini bu hastalıkla uzun yıllardır yaşayan pek çok kişi çok iyi bilir ;ama hala pek çok doktor bunu inkar etmektedir.Ama tabiki diyeti sonuna kadar destekleyen hekimlerimizde var.
Yalnız İbh için genel bir diyet tanımlamak pek doğru değil;çünkü kişilerin bünyelerine göre,çocukluktan itibaren tükettikleri besinlere göre kişiden kişiye dokunan besinler değişiyor.
Yapacağınız çevirileri yine bu şekilde direkt siteden yayınlarsanız pek çok kişiye yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.
Aramıza hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun. _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
balikadam
|
Tarih: Cum Nis 22, 2011 4:21 pm Mesaj konusu: Tedavi edildi.... |
|
|
Selamlar,
Inanin benim bu hasatalik cocucukluktan beri vardi. simdi simdi anliyorum. ozamanlar diyordumki, yemek yedigimde, bende kabizlik var.
takiii 3 sene oncesine kadar kan gelene kadar
3 sene once sigortam olmadigi icin. doktora gidemedim. internetten arastirdigim kadariyla cozmeye calisiyordum. aslinda bu kitabi 3 sene once gormustum. fakat gormemezlikten geldim. inanmadim.
sonra ozamanlar nasilsa kendi kendime cozdum sandim.
sonra hastalik nuksetti yine yaklasik 1 sene once sigortam olduktan sonra kolonoskopiye gittim.
doktor dediki. sende colitis hastaligi var. malesf tedavisi yok, su ilaclari icecen veya makattan alacan.
Yapmaya basladim. Ama bu ilaclar sadece hastaligi azaltiyor. tedavi etmiyor.
Aslinda hayat bir denklemden ibaret, denklem bozouldugunda. dengelerde bozuluyor
kalin bagirsakta bulunan bakteriler vucudun 70 % ni olusturmakta. Eger iyi bakteriler, kotu bakterilerden daha az olursa bu denge bozuluyor.
Tekrar soyluyorum.
bu gida listesini bitirdigimde, sadace bu listeye bagli kalmaniz gerek.
mesela Alkol icemezsiniz diyorlarya... bu gida listesini yaklasik 6 ay takip ettikten sonra haftada 1 az vodka veya cin icebiliyorsunuz
Bira asla yok. Bira yasak.
Aklima gelmisken .
Muz>>> yenebilir ve uzerinde siyah noktalar olmasi gereki
Bal>>> yenebilir
Elma>> yenebilir
Ama kesinlikle , disardan alinan hicbirsey almayin yemeyin. Seker kesinlikle olmamali
Size sunu garantisini, Kitabi alipta sonuclarinin cok iyi oldugunu yazan insanlara dayanarak veriyorum. bu diyeti uygulayanlarin 95% i iyi olacaktir.
Selamlar Saygilar
Yigit _________________ Selamlar
Yigitozdemir@gmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
hüsniye

Kayıt: 01 Mar 2010 Mesajlar: 109 Konum: istanbul 10 yıldır ü.k
|
Tarih: Cum Nis 22, 2011 4:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ekmek(Butun hamur isi)-
Makarna.
SUT (butun urunlerini)
tamam bunları yemeyelim peki alternatifleri nelerdir neler yiyeceğiz çiğ sebzeler de bulgur da salça da baharatta rahatsız ettiğine göre geriye pek bi şey kalmadı yiyecek sadece et mi yiyeceğiz? _________________ http://mutluannevecocuk.blogspot.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
balikadam
|
Tarih: Cum Nis 22, 2011 4:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hemen simdi size benim 1 gunluk listemi yemek listemi gonderiyorum. asagida.
YENEBILIR :
Elma - havuc- Muz (Kabugunda siyah noktalar olmali- olmus olmali yani-)
sarimsak-Sogan, salata- domatez-maydonoz
Balik-Tavuk- et (Et icin biraz bekleyinderim sindirimi zor- bence 3 ay sonra yenilmeli haftada 1 kez)
Evet en onemli konuya geldik. unumuz yok degilmi. :(
USA de Badem unu - kokonat unu ve Findik unu var. bunlar kullanilabilir. ama tarifini bekleyin. bu cumartesi pazar ugrasicagim ustunde.
bakin ben bu siteden Findik unu buldum Turkiyede http://www.findikshop.com/content/view/56/73/lang,tr/
A dan Zye cok uzun bir liste var. hepsini cevirmem gerek. bana lutfen 2 gun daha verin.
Hemen yeri gelmisken mercimek tarifini vereyim
Tum mercimek cesitleri 12 saat suda bekletilmeli. sonra Duduklu tencerede pisirilmeli
Unutmayin sadece simdilik verdigim urunleri kullanin. sakin baska birsey koymayi UN ve Seker gibi
NOT: nohut kesinlikle yok.
Selamlar
Yigitozdemir@gmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
balikadam
|
Tarih: Cum Nis 22, 2011 4:49 pm Mesaj konusu: Bulgur kesinlikle YOK!!! |
|
|
Simdi mesajinizi gordum
Kesinlikle Bulgur yok
Aman diyem...
yasak... _________________ Selamlar
Yigitozdemir@gmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cum Nis 22, 2011 4:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benim bildiğim kadarıyla Mercimekte bir baklagil nohut gibi ve İbh diyetlerinde bütün baklagiller yasaktır gaz yaptıkları ve sindirimleri zor olduğu için!
Mercimeğin yenebilir olarak gösterilmesi ilginç,dokunduğu için mesela ben senelerdir agzıma koymam. _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
balikadam
|
Tarih: Cum Nis 22, 2011 5:04 pm Mesaj konusu: Mercimek !!! |
|
|
Nekadar ilginc degilmi
Bende oyle dusunurdum.
Ama bu liste, herbir gida urunu icin tek tek LAB testinde incelenerek yapilmistir
olay cok basit
Yediginiz yemekler, kalin bagirsaga gidenekadar parcalanmali.
Bazi gida urunleri mesela nogut-unlu urunler-pilav sindirimi cok zor oldugu icin , Kalin bagirsaga gittiginde (sindirilmemis urunler) Kotu bakterilere meze oluyor
Ama Limon- salata-Mercimek- Olmus muz, elma- tavuk vb urunler sindiriliyor veya sindirlmese bile kalin bagisaga gittiginde zararli olmuyor.
NOT: aklima geldikce yaziyorum. Yumurta serbest yenebilir
Selamlar
Yigitozdemir@gmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
balikadam
|
Tarih: Cum Nis 22, 2011 5:05 pm Mesaj konusu: Mercimek pisirme--- |
|
|
tekrardan yineliyorum
Mercimek en az 12 saat suda kalmali
Duduklu tencerede pismeli
Selamlar
Yigitozdemir@gmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
yabanci98
|
Tarih: Cum Hzr 24, 2011 8:58 pm Mesaj konusu: Şifalı Bitkiler - Takviye Besinler ve Diyet |
|
|
Bilgilerini paylaşmaya devam edecekmisin? _________________ pentasa 500 mg 3*2
Folbiol günlük yarım tablet |
|
| Başa dön |
|
 |
balikadam
|
Tarih: Cmt Hzr 25, 2011 3:22 pm Mesaj konusu: 90% tedavi edildi 2 ayda :) |
|
|
Selamlar,
Kim isterse diyet listesini atabilirim
Lutfen bana e-mail atin
yigitozdemir@gmail.com
Selamlar
Yigitozdemir@gmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
ebruli
Kayıt: 06 Ekm 2011 Mesajlar: 11 Konum: İstanbul Hastalık:Ülseratif kolit (kalın bağırsağı alınmış)
|
Tarih: Pts Ekm 10, 2011 5:59 pm Mesaj konusu: Re: Ülseratif Kolit, Kalın bağırsak ülseri TEDAVI EDILDI. |
|
|
| balikadam yazmış: | Arkadaslar selamlar.
Bende Ulserative colits hastasiydim. 18/4/2011 Tarihine kadar.
Cok basit bir diyet var. Bu diyet 1990 lardan beri USA de piyasada fakat bicok kisi bilmiyor.
Internetin vasitasiyla bende ogrendim.
Kitabini aldim ve uyguladim.
Ben suan USA deyim.
Bu diyete 18/4/2011 de basladim. yaklasik 3-4 gunde 70% oraninda duzeldim ve hala iyiye dogru gidiyorum.
Malesef doktorlar, ilac satan firmalar, internette iksirci diye gezinin insanlar bu diyeti bilmemizi istemiyorlar veya bilmiyorlar.
Neden ? Cunku : doktor ilac firmalarindan para kazaniyor. doktor Ameliyat ediyor. bu iste cok para donuyor. Hele USA de bir ameliyat 35 bin ila 50 bin usd lara kadar cikiyor.
Bu kitapta bir liste var. yiye bileceginiz ve yiyemeyeceginiz besinlerin listesi.
Bu listeyi Turkceye cevirmeye baslayacagim.
A dan Z ye kadar.
Bana e-mail atarsaniz. size engec 1 haftaya kadar donerim.
Size hemen baslangic diyetinizi soyluyorum
YENMEYECEKLER HAYATINIZIN SONUNA KADAR.
Ekmek(Butun hamur isi)-
Makarna.
SUT (butun urunlerini)
Bunlari bu yaziyi okuduktan sonra. hemen kesiyorsunuz. NEDEN? cunku bu urunlerin parcalanmasi cok zor vucutta.
KISACA bular parcalanmadan KALIN BAGIRSAGA gidiyor. Ordaki KOTU bakteriler bu parcalanmamislarla besleniyor ve vucut atak yapiyor.
Malesef bizim gibi hataligi olan insanlarada kalin bagirsagindaki kotu bakteriler, iyi bakterilere gore fazla. bu dengeyi degistirmemiz gerek.
Kotu bakteri yerine iyi bakteri urettirmeliyiz KALIN BAGIRSAKta.
buna enbuyuk yardimci EV YAPIMI YOGURT. unutmayin sakin disardan , carsidan yogurt almyin evde yapilmasi gerek.
Yogurtta iyi bakteriler vardir.
Hemen size EV YAPIMI YOGURTUN TARIFINI GECEYIM
-bilindik bir markanin sutu alinir
-kaynayincaya kadar kaynatilir.
-sonra oda sicakligina kadar sogutulur. ilik olmasi gerek(serce parmaginizla olcebilirsiniz derecesini)
-organik yogurt veya tadinit bir markanin yogurdu olur.
-birkaba bu yogurt konur ve uzerine birkasik ile oda sicakligida sogumus sutle karistirilir.
-bu karisimi sutun icine konur ve karistirilir.
-bir kapak ile tencere veya neyde kaynattiysaniz o kapanir
-Tencerenin uzerine battaniye ve diger kiyafetler kapanir. Cunku tencerenin 24 SAAT oda sicakligindan daha fazla bir derecede kalmasi gerekmektedir.
-unutmayin 24 SAAT kesinlikle kalmali. az kalirsa bakteri az olacak ve sut orani yuksek olur. sonra yarar derken zarar olur.
(bu tarif kitaptan aldim)
Size yenebilecek ve yenemeyecek diye bir liste atacagim.
Buara ben birsey daha eklemek istiyorum.
Bide bunlardan para kazan insanlar var.
Ben gunde 20-30 tane bitkisel- doktorun verdigi hap kullaniyordum. simdi hicbirini kullanmiyorum.
Doktorun yazdigi 2 tane ilac vardi biri agizdan Asacol (aktif maddesi>Mesalamine) digeri, Popdan alinan CANASA ((aktif maddesi>Mesalamine))
e-mail adresim:
yigitozdemir@gmail.com
Artik dertlerinizin sonu bitti. Kanama yok, sisme yok. tuvalet derdi yok.... |
Ağlamak istiyorum:(((((
Ben üç ay önce ameliyat oldum ve kalın bağırsağımın tamamı ve rektumun bir bölümü alındı.Ben yasak dediğiniz bütün yiyecekleri tüketiyordum.Ne olurdu sanki yazınızı üç ay önce görseydim...:(( |
|
| Başa dön |
|
 |
balikadam
|
Tarih: Pts Ekm 10, 2011 8:31 pm Mesaj konusu: Cok Uzuldum |
|
|
Selamlar,
Keski daha once bu yazimi gorseydiniz.
Ben gunde yaklasik 20 kez tuvalate giderdim.
Simdi 90% oraninda iyilesti.
Dahada iyiye gidiyor.
Cok gecmis olsun
Tekrar cok uzgunum
Selamlar _________________ Selamlar
Yigitozdemir@gmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
ebruli
Kayıt: 06 Ekm 2011 Mesajlar: 11 Konum: İstanbul Hastalık:Ülseratif kolit (kalın bağırsağı alınmış)
|
Tarih: Sal Ekm 11, 2011 1:36 pm Mesaj konusu: Kısmet böyleymiş |
|
|
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Sizin iyi olmanıza sevindim en azından aramızdan bir kişi iyiye doğru gidiyor.Maşallah allah daha iyi etsin inşallah.Rabbim arkadaşlarımızında şifasını versin inşallah.Sizin vesilenizle çoğu kişi sağlığına kavuşacak inşallah... |
|
| Başa dön |
|
 |
sercayolkan
|
Tarih: Pzr Ksm 13, 2011 2:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yiğit bey paylaşımınız çok yararlı, umarım hasta olan arkadaşlara faydası çok olur.
Ben bu hastalığa 3,5 yıl önce yakalandım. Altında yatan sebebin ne olduğunu ise 2 sene önce anladım.
Siverek'te görev yaparken tifo geçirmiştim eşimle beraber. Tifo bağırsakları delip öldürebiliyormuş hatta.
Eşime ve bana mirası Kolit oldu.
Doktor teşhisi koyup ölünceye kadar ilaç kullanacaksın dedi. Bitkisel çözümü var; diyeti var diye anlatmaya çalıştım ama beni dinlemedi bile. Sözleri ve davranışlarıyla beni başından attı.
İlaçları aldım ve bir süre kullandım fakat net bir fayda sağlamadı. Yan etkilerini anlatmama gerek var mı bilmiyorum.
Sonuçta ilaçları bıraktım. Tam bu süreçte eşim de hastalığa yakalandı.
Çörek otu, zerdeçal, bal karışımından faydalandım uzun süre. Ayrıca son iki yıldır İstanbul Tuzla İçmeler'deki suyu kullanıyordum. Bu ikiliyi kullanırken vücudumun tuz dengesine çok dikkat etmem gerekiyor. Fazla tuz kabız yapıyor. Ayrıca baharat, acı biber, mandalina, portakal vs. (olumsuz etkileyenler kişiye göre değişebiliyor) kesinlikle tüketmiyordum.
Babam da bu hastalığımızı bildiği için kendince araştırma yapıp kafa yormuş. Geçen yıl bir koca torba kekik verdi bize ve "Biz bu kekiği küçükken kuru inciri yıkamak için kullanıyorduk. Kuru inciri bunun suyuyla yıkayınca 2-3 sene hiç bozulmadan ve yumuşacık bir şekilde kalıyordu. Belki sizin hastalığınıza da iyi gelir, bağırsaklarınızı yumuşatır." dedi.
Ben de kekiği eve getirip dolabın üstüne koydum. Bir ay kadar önce gribe yakalanmayalım vücudumuz dirençli olsun diye içtiğimiz çayların içine(demliğe) birer tutam atmaya başladık. İki gön sonra kabız oldum. Hemen acaba(babamın sözleri aklıma geldi) diyerek tükettiğim İçmeler Suyu'nu kestim. Çörek otunu da kullanmadım. Kekiği kullanmaya ise devam ettim.
Önce kabızlık geçti sonra hastalığa ait tüm belirtiler. Sabah akşam birer çay bardağı mutlaka içiyorum ve başka hiçbir şey yapmıyorum.
Hatta uzun süreden sonra çiğ köfte bile yemeye başladım. Çoğu zaman hasta olduğumu unutuyorum. Tuvalete gidince ya ben hastaydım değil mi diyorum kendi kendime.
Babama dua ediyorum.
Anadoluda 60 ın üzerinde kekik çeşidi var ve ben bu kekiğin adını bilmiyorum.
Babama sordum "İncir Kekiği" dedi. Ama belki çoğu yörede ismi farklıdır.
Öğrendiğim zaman sizlerle paylaşırım. Ancak imkanınız varsa İzmir, Aydın, Muğla çevrelerinden bulunabilir sanırım. Yazın İzmir'e gidince kendim araştırıp yazarım.
Saygılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
|