| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Çrş Şub 04, 2009 7:02 pm Mesaj konusu: [Ülseratif Kolit] necah tercan |
|
|
| necah tercan yazmış: | | slm sağlıklı günler kendimi tanıtıyım öncelikle 4 yıldır ülseratif kolit hastasıyım kulandığım ilaçlar salofalk tablet 3x4 imuran 100 mg lavman siteroid 60 mg den başlayarak kademe kademe düşüyorum hiç bir fayda yok en son remikad e aldın yine yetersiz bu hastalık yaşantımı çok kötü etkiledi etrafımda kimseyi bulamıyorum tek teselim kızım ALLAH hepimize yardımcı olsun banada şimdi ameliyat düşünüyorum ama onuda ömür boyu poşet taşımaktan korkuyorum ameliyat olan varsa tavsiye ederlermi görüşlerine ihtiyacım var tşkler sağlıkla kalın |
|
|
| Başa dön |
|
 |
e r D o z Süper Moderatör

|
Tarih: Prş Şub 05, 2009 4:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sayın necah tercan,
öncelikle sitemize hoş geldiniz özel mesajıma karşılık yukarıdaki özel mesajı iletmeniz vesilesiyle hoş geldiniz demiştim ancak, tekrarlamak isterim BARSAKFORUM.com'a
Bir ülseratif kolit hastası olarak, hastalığınızın seyrinizin sizi ameliyat masasına sürüklemesi, inanın beni derinden etkiledi ve üzdü. İnşallah ameliyata gerek duyulmadan remisyona girersiniz.
4 yıldır tedavi gördüğünüz ve ilaçlı tedavinin tüm aşamalarını nerdeyse geçtiğiniz anlaşılıyor, hiç balık yağı denediniz mi? Forumda ameliyat denilen ve son anda tedaviye balık yağının katkısıyla cevap veren üyelerimiz var, onlar da tecrübelerini sizinle paylaşacaklardır.
Tekrardan geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.
Saygılarımla. |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1517 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Prş Şub 05, 2009 6:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
merhaba sayın necah tercan.yaklaşık birbuçuk yıl önce benim doktorumda ameliyata karar vermişti çünkü sık sık ataklar geçiriyordum daha öncesinde ameliyatın son cözüm olduğunu söylemişti ama sizin dediğiniz gibi karına balı torba bana da çok itici gelmişti allah o günlere düşürmesin inşallah hepimizi. bende ısrarla yoğun bir ilac tedavisi artı balık yağı kullanmayı tercih ettim yani iki hafta daha denemeliyim bir değişiklik olmaz ise ameliyatı düşüneyim diye karar aldım o gün bugündür remisyondayım balık tüketemiyorum normalde yani vejeteryanım ama haplar kokusuz beni rahatsız etmedi onların faydası diye düşünüyorum kesinlikle sizde kullanın balık yağı haplarını etkisini kendinizde hissedersiniz . birde ben antidepresan alıyorum sizde doktorunuza danışın isterseniz onunda desteği oluyor.tekrar gecmiş olsun dilerim kısa zamanda remisyona girersiniz inşallah _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
necah tercan
Kayıt: 01 Şub 2009 Mesajlar: 129 Konum: İstanbul Hastalık: Ü.K.
|
Tarih: Cum Şub 06, 2009 2:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
öncelikle çok teşekür ederim imre balık yağını hastalıkla tanışmadan önce kulanmıştım .ülseratif kolite iyi geldiğini ilk defa bu siteden duydum doktoruma danışaçam inşallah faydasını görürüm şu anda iyiyim ama bunu steroide bağlıyorum düşünce dozunu tekrarlıyor ameliyata gelince benimki biraz sosyal komplikasyon geleceği kafama çok takıyorum zorluğum 3 sene 4 sene olsun diyorum ömür boyu değil hep başkalarına muhtaç olmaktansa şu anda annem var ammeliyat olsam çoçuğuma bakacak ya sonra kimseyi bulamasam diyorum hem bugün olmazsam er geç yaşiçam bu ameliyatı sizçe bekliyimi biraz daha bilmiyoru kapam alak bulak bana yaşamı sevdiren tek şey kızım ve sizlersiniz iyiki girdim aranıza herkese sağlıklı günler diliyorum |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 837 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cum Şub 06, 2009 2:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sayın necah tercan aramıza hoşgeldiniz. Birlikte bir çok sorunu aşacak güçteyiz. Üzülmeyin yalnız değilsiniz. Her zaman yanınızda olacağız.
Şu aşamada ameliyat olmanıza pek gönlüm razı gelmiyor. Yine de tecrübeli olan arkadaşların görüşlerini almakta fayda var. Çok geçmiş olsun. Paylaşımlarınızın devamlı olması dileğimle. |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cum Şub 06, 2009 4:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sn. Necah Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Bir an önce remisyona girmeniz dileğiyle.
Ameliyat konusunda da bence de bekleyin aceleci olmayın;bana da ilk teşhis konduğunda direkt ameliyatla bagırsağımı almak istemişlerdi;ama doktorum izin vermemişti ve medikal tedavi devam etmişti,şu an Allah'a şükür 3 yıldır remisyondayım. Onun için ameliyat için aceleci olmayın. Hem ameliyat olunca sorunlar biliyorsunuzki tammamen ortadan kalkmıyor,sadece yön değiştiriyor.
Öncelikle mutlaka bir omega 3(balık yağı) ü bir deneyin.Ben kendim adıma Omega 3e hayatımın mucizesi diyorum,pek çok arkadaşımda sanırım bu fikrime katılacaktır. |
|
| Başa dön |
|
 |
cengiz Moderatör

|
Tarih: Cum Şub 06, 2009 4:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
İlerde bir gün mutlaka ameliyat olmak zorunda kalacağız diye birşey yok, mesela ben 10 yıldır hastayım ama ameliyat olmadım, ayrıca Allah'a şükür kendimi iyi hissediyorum son bir yıldır, ama hastalığa yakalandığım ilk yıllarda çok zorlu zamanlar geçirdiğimi hatırlıyorum, o nedenle, şu anki durumunuz sizi yanıltmasın, eğer hastalığınız aktifse ve kötü de hissediyorsanız kendinizi, bilinki belki üç ay sonra belki 1 yıl sonra çok daha iyi olabilirsiniz.. O nedenle geleceği hiç düşünmeyin bence, ben de ilk yıllar düşünüyordum nolcak diye, ama şimdi geriye dönüp bakıyorum da, eski halimle şu anki halim arasında çok fark var iyi yönde..
Geçmiş olsun diyorum, kendinize iyi bakın, ayrıca şunu bilin yalnız değilsiniz, barsakforum ailesi olarak artık bir aileniz daha var :) _________________ 1999'dan beri Crohn
2x2 salazophyrin, Imuran (50 mg./gün), 1x1 gr. balık yağı |
|
| Başa dön |
|
 |
necah tercan
|
Tarih: Cum Şub 06, 2009 5:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
teşekür ederim cengiz bey fakat ben kendi kafama göre ergeç olcak demiyorum araştırmalara göre 100/64 dü ameliyat oluyor ve hastalık on yıl sonra kanser riski yüksek oluyor ben siteroid bağımlısıyım düşünce tekrarlıyor ve yan etkileri çok fazla vucudumda çatlaklar gözümde katarak böbrektende rahatsızım ilaçlardada son aşamaya geldi remiked bile kulandım tedavi gördüğüm hastaneşişli etfal ameliyat dedi ben şimdi çapa tıp fakültesinede görünmek istedim orasıda yapılcak çok fazla birşey kalmamış dedi salı günü tekrar konuşulcam hayırlısı hepimiz için inşallah sağlıkla kalın |
|
| Başa dön |
|
 |
necah tercan
|
Tarih: Cum Şub 06, 2009 5:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
teşekürler şirine hanım ben bir bayanım denicem balık yağını ismim arapça erkek ismine benziyor değilmi anlamıda başarmak inşallah başarılı oluruz hep beraber kal sağlıcakla |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 739 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cum Şub 06, 2009 5:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Necah Hanım Çok özür dilerim. Kusura bakmayın. Umarım adınız gibi hep başarılı olursunuz. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1648 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Cum Şub 06, 2009 5:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sayın necah tercan aramıza hoşgeldiniz.
Sizden ricamız tedavinizde ameliyat dahil tedavinizi
hangi kuruluş ve dr ların yaptığını açıklamalı olarak yazarsanız
bizleri de aydınlatmış olursunuz.. saygılarımızla.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
cengiz Moderatör

|
Tarih: Cum Şub 06, 2009 7:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Necah Hanım, ameliyat olursanız da tabiki ilk aylar ya da ilk yıl zorlukları oluyor, ben de ameliyat olmuş bazı hastaların (barsakforum.com gibi olan ama ingilizlerin oluşturduğu bir web sitesinden yazışmalarını takip ettiğim bazı hastaların) ameliyattan hemen sonraki ve bir yıl sonraki fotoraflarını ve açıklamalarını okumuştum, çok iyi gelişmeler sağlayanlar var, hatta sanırım bir süre sonra torba kullanmayı bırakan hastalar da var..
İnşallah en kısa sürede siz de remisyona girersiniz, Şirine'nin dediği gibi balık yağını kullanmanızı tavsiye ederim, bildiğim kadarıyla yan etkisi olan birşey değil balık yağı, denemenizde sakınca olacağını sanmıyorum, hatta ilk başta biraz yüksek miktarda almayı deneyin, eğer bi zararını görmezseniz o şekilde bir süre kullanın (günde 5 gr.'a kadar kullanılabiliyor).. Ben inanıyorumki faydasını görürsünüz.. _________________ 1999'dan beri Crohn
2x2 salazophyrin, Imuran (50 mg./gün), 1x1 gr. balık yağı |
|
| Başa dön |
|
 |
necah tercan
|
Tarih: Cum Şub 06, 2009 7:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
sayın ercan beyteşekürlerimi sunuyorum öncelikle 4 senedir ü.k. hastasıyım ilk sene yanlış tedavi gördüm denilebilir daha sonra şişli etfal e.a. hastanesinde tedavi görmeye başladım dr larım dç dr levent erdem dç dr çetin karaca dç nihat akbayır dr özdal hanım hüseyin bey şu andada uzman dr canan alkım dr beşir kesici ve cerah olarakta çapa tıp fakültesinden dç dr oktar asoğlu son birkez daha çapa tıp fakültesinin gastroenterelogi bölümündede değerlendirilecem şubat ayın 10 nunda randevüm var sormak isteginiz başka bir şey varsa burdayım sağlıkla kalın |
|
| Başa dön |
|
 |
MELİKE
|
Tarih: Sal Şub 10, 2009 8:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba Necah Tercan hanım
öncelikle çok çok geçmiş olsun diyorum
en kısa zamanda sağlıklığınıza kavuşursunuz inşallah ....
şunu belirtmek istiyorum ki bir kızınız olduğuna çok sevindim... bande kara kara bu hastalıkla nasıl bir hamilelik geçireceğimi düşnüyorum açıkcası ?
benimde bir kaç tavsiyem olacak bende kortizon kullanıyordum ve bıraktıktan 1-1,5 ay sonra tekrar aynı şeyleri yaşıyordum ben bir kaç değişiklik yaptım belkide denemişsinizdir bilemiyorum ama ben genede önereyim
kırmızı et, çay, kahve tüketimini min. indirebilirisiniz yada tamamen kesebilirisniz. günde 2 adet prebiyotik içeren yoğurt yiyebilirisniz ve balık yağı.... ben bunlardan sonra iyileşme gösterdim bir önerim daha olacak tabiki doktorunuza danışarak salofalkı bırakıp salazoprin deneyebilirsiniz benim yaptığım değişikliklerden biride buydu ....
ameliyattan sonra ömür boyu torba olayını sizden duydum bildiğim kadarıyla belli bir dönem (1-2 ay gibi) kullanılıyor ve sonra ince bağırsak kalın bağırsağın kalan son 5 cm yada direk rektuma bağlanıyor. yani ömür boyu torba kullanılmıyor ben yanılıyorsam düzeltin lütfen.
herkese sağlıklı günler diliyorum ... |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1517 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Sal Şub 10, 2009 8:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
| MELİKE yazmış: |
ameliyattan sonra ömür boyu torba olayını sizden duydum bildiğim kadarıyla belli bir dönem (1-2 ay gibi) kullanılıyor ve sonra ince bağırsak kalın bağırsağın kalan son 5 cm yada direk rektuma bağlanıyor. yani ömür boyu torba kullanılmıyor ben yanılıyorsam düzeltin lütfen.
herkese sağlıklı günler diliyorum ... |
selam arkadaşlar ben neden ameliyat en son çözüm deniliyor düşüncesi ile gecen yıl araştırma yaptım ve doktorumdanda aynı yanıtı aldım.kalın barsağın hasta bölümü çıkarıldıktan sonra ince barsağın rektume balanması bazı hastalarda kesin çözüm olmuyor rektum dan tekrar ince barsağa yayılabiliyormuş hastalık böyle durumda olunca hayat boyu torba takılır ama rektum tamamen iyileşme gösterirse tekrar ince barsak rektuma direk balanıyor gecici bir süre iki ve ya üç ay torba kullanılıyor .
ama bizler içimizi karartmadan her zaman umutlu ve güçlü olacağız inşallah . _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
|