| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
saide
Kayıt: 31 Ekm 2011 Mesajlar: 89 Konum: Izmir, Turkiye - Hastalik: Ulseratif Kolit
|
Tarih: Cum Ksm 11, 2011 3:21 pm Mesaj konusu: Ulseratif Kolitle Yasam Basliyor |
|
|
Merhaba arkadaslar, ben araniza 1-2 hafta kadar once katildim. O sirada henuz teshis konmamisti, ama bu sabah yapilan kolonoskopi raporuma gore; rektum, sigmoid, inen kolon, transvers ve cikan kolonda ulseratif kolit ve polipler mevcut. Hastalik aktif donemindeymis, fotograflardaki catlak seklindeki yaralarin kanadigini fotografta bile gorebiliyorum. Sadece cekum normal gorunuyor. Ayrica biyopsiler alinmis ve patolojiye gonderilmis. Doktor, bu hastalik durup dururken baslamaz, temelinde mutlaka buyuk bir stress yatar. Genellikle yasanilan ani ve yogun stresten 6 ay-1 yil sonra bu hastalik baslar ve kesin tedavisi yoktur, ne kadar surecegini kimse bilemez. Ilacla yasam sozkonusudur ve omur boyu diyet gerektirir dedi. Buradan okudugum mesajlardan da kendimi diyete hazirlamistim zaten :) Doktor da diyet olarak hemen bugun basla dedi. Sut ve sut urunlerinin tamami yasak, pismemis meyve ve sebzelerin tamami(muz haric) yasak, kirmizi meyve ve sebzeler yasak, beyaz ekmek harici ekmek yasak, yag ve baharatlar yasak :) Artik iste bunlar haricinde ne bulursam yiyecegim, ben de kolonoskopi donusu hemen 2 yumurta haslayip beyaz ekmekle yedim. Bakalim aksama ne yiyecegim. Hepinizle tanistigima cok memnun oldum, araniza aldiginiz icin simdiden tesekkurler. Hepimize sonsuz remisyonlu, saglikli bir yasam temenni ediyorum. _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
zeynepulu11
|
Tarih: Cum Ksm 11, 2011 4:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
geçmiş olsun saide... Gerçekten işin en zor kısımlarından biri de diyete uymak ne yiyeceğimizi şaşırır olduk.Sevdiğim her şey zararlı , diyet olayı beni başlı başına stres yapmaya yetiyo:) Nerden buldu bu hastalık beni diyorum sürekli kendi kendime.Neyseki bu forum var ve aynı dilden konuşan insanlar birarada yoksa sağlıklı ve biraz da anlayışşız insanların bizi anlaması ne mümkün ? Neyin var ? Ülseratif kolit ....O da ne ..hıııı..doktora gitsene ....Öylemi ....Başka doktora gitsene ...hııı....Birsürü öğüt...Çok can sıkıcı bi hastalık . İnsanın başına gelmeden anlaması mümkün değil ... |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
Kayıt: 31 Ekm 2011 Mesajlar: 89 Konum: Izmir, Turkiye - Hastalik: Ulseratif Kolit
|
Tarih: Cum Ksm 11, 2011 5:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tesekkur ederim..evet sanirim isin en zor kismi diyete uymak olacak. Ben 36 yasindayim ve su ana kadarki 36 yili bir aspirine bile ihtiyac duymadan yasadim, grip bile olmadim diyebilirim. Ishal beni 3 ay once 3. cocugumun dogumuna yaklasik 20 gun kala yakaladi. Dogumdan hemen sonra ustune bir de amipli dizanteri geldi. Bir suru ilac kullandim ama ishalim gecmeyince bir gastroenteroloji merkezine gidip kolonoskopi yaptirmaya karar verdim...ve sonunda bu sabah hastaligimin ne oldugunu ogrendim. Annem cok uzuldu ve o da aynen senin gibi, nerden buldu bu hastalik benim kizimi deyip duruyor. Bense en azindan hastaligimin ne oldugunu artik bildigim icin kendimi onceki 3 aya gore cok daha rahat ve huzurlu hissediyorum. Sadece bedenim biraz zayif dustu su sira..cunku 3 ayda 18 kilo kaybettim ki bunun 8 kilosunu dogum sirasinda kaybettim.. Ama diger 10 kilo ile birlikte kan degerlerim alt ust oldu. Ben de kolay olmayacagini biliyorum ama yine biliyorum ki hepimiz hastaliklarimizla yasamak zorundayiz. Ben Izmirliyim ve Izmir Narliderede yasiyorum. Okudugum yazilarda crohn ve ulseratif kolitin genelde kuzey amerika ve kuzey avrupada istatistiksel olarak daha ***** oldugu yaziyor. Sanirim soguk tetikleyici etkenlerden biri, bu sebeple kisin kendimizi sicak tutmak yardimci olabilir diye dusunuyorum..ve ishalden kurtulayim yeter diyorum :) _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
zeynepulu11
|
Tarih: Cum Ksm 11, 2011 6:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
Ben de bu hastalıkla 2006 da tanıştım bu ana kadar belirtileri hafifti çok fazla rahatsızklık vermiyordu ama son iki aydırki hayatımı kabusa çevirdi diyebilirim tam anlamıyla ...Ben de şu sonu bitmeyen ishalden kurtulmak geceleri rahat uyumak istiyorum artık. Allah çocuklarına ve sana sağlık versin diyorum saide ... |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Cum Ksm 11, 2011 10:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar
Aramıza hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun! _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
Bleda
|
Tarih: Cmt Ksm 12, 2011 6:45 am Mesaj konusu: |
|
|
Gecmis olsun Saide.
Benim tamamen kisisel goruslerim su sekilde:
- Dizanteri zaten en basta vardi ve kullandigin yogun antibiotik, florayi/bakterileri bozdu hatta sifirladi.
- Sifirlandiginda, ve antibiotik vucuttan atildiginda, zararli bir bakteri tipi (muhtemelen mikobakteri paratuberkulosis) florayi domine etti ve yerlesti.
- Mikobakteri hucrenlerin icinde yasiyor ve olmesi cok zorlu.
- Bahsettigin yasak yiyeceklerin hepsi (ekmek haric) mantikli cunku bakterilerin ihtyaaci olan karbohidratlari sinirliyor.
- Ote yandan sindirimi kolay sivi yiyecekler yemek de bir alternatif. Boylece kalin bagirsaga gelmeden yemekler sindiriliyor.
- Probiotiklerde faydali.
- Ote yandan, aldigimiz et/sut urunleri de, hayvanlarin acimasizca end. beslenmesinden dolayi, toksik pek cok madde iceriyor.(hormon, antibiotik dahil) ve bunlarda sindirimi bozuyor..
- Olabildigince sebze ve organik yemek faydali. Cig meyve yerine de meyve suyu daha kolay sindirililir.
Iyi gunler
Bleda |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
|
Tarih: Pzr Ksm 13, 2011 9:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hepinize cok tesekkurler arkadaslar. Hosbuldum diye umid ediyorum.
Bleda; ne oldu, nasil oldu bilmiyorum ama hastalik basladi isunden beri kite. Doktor, ibh' de amip kapma riski normal insanlara gore cok cok yuksek oldugunu soyluyor. Bu yuzden de muhtemelen daha uzun zamandir hastaydin ama amip bunu yogun bir sekilde aktiflestirdi diyor. Acikcasi, nasil ve nereden geldigiyle pek ilgilenmiyorum cunku onemli olan nasil gececegi benim icin. Her turlu alternatifi deneyecegim sanirim. Aslinda hastaligima teshis konmadan 2 ay once ben kendim teshisimi koymus ve ben kesin uk yim demistim ve kendimi bunu duymaya da hazirlamistim..ama yine de doktor bana fotolari gosterdiginde kendimi tuhaf hissettim..ve bir sir vereyim o gunden beri (3 gundur) ruyalarimda hep hastaligimla ugrasiyorum ama gun icinde gayet moralliyim simdilik ki umarim hep boyle olurum..cunku moral cok onemliymis..
Hepimize bol remisyonlu bir yasam diliyorum. _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
se.biçer

|
Tarih: Pts Ksm 14, 2011 11:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
aramıza hosgeldiniz çok geçmiş olsun |
|
| Başa dön |
|
 |
fisun
Kayıt: 19 Şub 2011 Mesajlar: 31 Konum: ülseratif kolit (31 yaş)
|
Tarih: Cum Ksm 18, 2011 12:59 pm Mesaj konusu: ülseratif kolit |
|
|
mrb saide hanım geçmiş olsun yazılarınızı okudum hastalığınız yukarlara kadar çıkmış benim anlamadığım hiç mi belirti vermedi yaşınız gereği sizde ben gibi gençsiniz ama doktorunuzun dediğine uyun çünkü uymadığını zaman hiç bişey düzelmiyor.benimde sizin gibi bi dizanteriyle başladı hikayem amipli dizanteriyi vücudum atamadı o kadar antibiyotik kullandım en sonunda rektuma hasar açtı bu zamanla oldu ben sanıyodum ki pskolojik ki doktorlarda hep öyle sandı geçmek bilmeyen ishaller sonunda ağrılar başledı ben doktora gitmeden hastalığımı anladım kabullenmek zor oldu 17 aydır tedavim sürüyor sadece rektumda olmasına ragmen zorladığı zamanlar oluyor.dışardan yemek yemiyorum yasak olan en varsa harfiyen uyorum.ilacımın saati bile şaşmıyor.neyseki iyi bir doktorum var onun desteğiyle yoluma devam ediyorum.bu hastalık sabır gerektiriyo moarl sağlam olcak yiyeceklerde temiz olcak böyle yaşayıp gitçez hayat yaşamaya değer daha çok yıllarıız var yaşıcamız sağlıcakla kalın _________________ ÜLSERATİF KOLİT |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
|
Tarih: Cum Ksm 18, 2011 1:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Fisuncum merhaba.. Benim hastaligim hafif kanli ishal ile belirti vermeye basladi ama bir gorunup bir kayboldu. Yani ornegin bir gunlugune ishal oldum sonra 2 ay normaldim, sonra yine mesela 2-3 gunluk bir kanli ishal ve sonra bir kac ay yine birsey yok derken dogumuma 20 gun kadar kala bir gun denize gittik ve ben suya girdim ve cikinca da 1 sise alkolsuz bira ictim. Ertesi sabah yine basladi kanli ishal ve bu kez devam etti. Doguma kadar hic rahatsizlik vermedi, gunde 4-5 kez tuvalete cikiyordum ve agrim filan yoktu. Dogumdan sonra hemoroid olustu bende ve gunde 4-5 kez yumusak da olsa rahatsizlik verdi ve dogumun 13. gunu genel cerraha gidip durumumu anlattim. Basit bir muayene ile dis hemoroid dedi ve antibiyotik alip almadigimi sordu. Ben de dogum sonrasi enfeksiyondan korunmak icin doktorumun verdigi antibiyotigi kullandigimi soyledim. Tamam iste ishal ondan oluyor gecer dedi ve bana vendiox diye hemoroid icin ilac verdi. Bu ilac benim ishali 15 gun icinde gunde 30 - 35 defa diskilamaya cevirdi. Bu kez dahiliyeye gittim. gaita tahlili yaptirdi ve amipli dizanteri diye Biteral verdi bana. 10 gunluk dozu bitirip ertesi gun tekrar gittim ve yine amip kistleri gorduler ve bir 10 gun daha Biteral kullandirdi bana. Bitince yine gaita verdim ve yine amip kistleri goruldu. Dahiliyeci beni Intaniyeye gonderdi. Gene gaita verdim(son gaitadan 3 gun sonra). Bu kez sonuc: bol lokosit, lokosit kumeleri goruldu, eritrosit ve parazit gorulmedi. Intaniyeci bana CIPRO verdi ve 7 gun cok duzenli kullandim. Biteralden sonra yine 6-10 arasi olan ve sekilsiz ama yumusak olan diskilamam Cipro ile tekrar 25-30 a firladi ve asiri yumusak, hatta su gibi oldu. 8. gun tekrar gittim ve intanyeci bu kez kan testleri yaptirdi. Sonuclari alinca da senin bizlik isin yok Gastroenterolojiye git dedi. Gittim, devlet hastanesi 16 Subat 2012 ye kolonoskopi gunu verince ozele gittim ve kolonoskopimi 11.11.2011 tarihinde oldum. Kolonoskopi raporu cekum haric tum kolonda ve rektumda Ulseratif Kolit teshisi koydu ama patoloji sonucunu bekleyelim dedi doktor. Bana ilac vermedi. Neyse, dun de tekrar gittim ve patoloji raporumu aldim. Sonuc: 3 adet 3 mm lik gri-beyaz parca incelendi. Ulseratif kolit bulgulari yaninda amip yapisi gozlendi. Amip trofozoidleri goruldugunden once amip tedavisi uygulanip daha sonra vakanin IBH yonunden tekrar degerlendirilmesini oneririm. Ulseratif kolit ve Amebik Kolit benzer bulgular icerebilir. Amip tedavisinden sonra tekrar kolonoskopik ornekler ile degerlendirilmelidir. Doktorum da bana 15 gunluk Nidazol tedavisi verdi. Bunu kullan ve 16. gun tekrar gaita testine git dedi. Ama gaitada amip gorulmemesi de amip olmadigi anlamina gelmez, belki sadece gaitanin o kisminda amip olmayabilir ama amip devam ediyor olabilir, bu yuzden de sana 2-3 aydan once kesin tani koyamayiz. Bu kolonoskopide gozledigimiz ulserleri amipler aciyor olabilir, ulseratif kolit hic olmayabilir ya da ikisi birlikte olabilir dedi. Simdi 15 gun Nidazol kullanip, gaita tahlili yaptirip tekrar gidecegim doktora. Bakalim ne olacak, bakalim ne zaman kesin tani konacak. Bu gercekten enteresan bir surec. Aklim karisti, ne oldugumu bilmiyorum. Tamamen zamana biraktim ama bu surec beni daha ne hale getirecek bilmiyorum. Cunku zaten simdiden 53 kilo kaldim ki ideal kilom 58. 3 ay once 73 kiloydum, simdi 53..3 ay sonra 33 mu olacagim :) sanirim baska bir doktor bulmam gerekiyor ve bu defa Izmir'in en iyi doktoru olsun istiyorum. Ercan Bey sagolsun her konuda kendisine danisiyorum ve hem yardimci oluyor ve hem de cok buyuk moral veriyor. Kendisine ne kadar tesekkur etsem azdir. _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
fisun
Kayıt: 19 Şub 2011 Mesajlar: 31 Konum: ülseratif kolit (31 yaş)
|
Tarih: Cum Ksm 18, 2011 6:14 pm Mesaj konusu: ülseratif kolit |
|
|
saide hanım yazdıklarınızı okudum çok güzel anlatmışsınız süreci doğru amip mikrobu herkeste böyle yapmıyor ama hassas insanlarda yapıyo ben 8 ay uğraştım 2005 senesinde sürekli ornisit kullandım dolu hemde.ayrıca başka bağırsak antibiyotikleri ,reflor da kullandım.tahlilde herşey normal çıkıyo ama ishal durmuyodu ben o yıl 2005 ylında nisan ayında kolonoskopi oldum ilk kolonoskopimdi sonuç rektumda iltahap çıktı ve fissür doktor bana cipro verdi 1 kutu geçer dedi ki geçti . ama arada bir ishallerim vardı kan yoktu ,iltahapta . ben de bu yüzden hep katı beslendim çok uzun zamanlar en sonunda ta psikiyatr bile giitim ordan da ilaç aldım ama o ilaçlar en fazla 7 gün kullandım çünkü ishal yapıyodu bana.pskologa gittim 1 yıl seanlara gittim.gene geçmedi takii 2010 nisan da netleşti sürekli geçmek bilmeyen sol tarafımda ağrı ve günde 8-9 kes tualet iltahapla belli etti kendini.ben anladım ki bu hastalık ülseratif kolit.çok okudum ve araştırdım babamın hastalığıydı hatta baba ben senin gibi hastayım dedim yok dedi gençsin pskolojiktir geçer hayır dedim bu sefer başka 2010 haziranda kolonoskopi sonucum çıktı neyse ki çok ilerlememiş rektumda ülserler vardı kendimde gördüm o acıyla bakıp ekrana ,yeni başlamış dedi doktorlar hemen tedaviye başladılar asacol hap ve lavman tedavisi hala devam ediyom arada bi zorluyo önemsememeye çalışıyom gurultularımda var doktor olabilir dedi aralıkta kontrolümüz var babamla belki gene sigmodiskopi yapılır gene hazirandaki sonucum çok iyiydi artık doktorun kararı .şuan için remisyondayım ama sonrası ne olur bilmem.tek dileğim var babam gibi olmamak babam hem hastanede yattı hemde kortizon aldı hapta ,serumda .kortizon çok zor kulllanmak yan etkileri çok ama doktor iltahap kurtmak için kullnıyoz dedi .sizin anlattığınız durumun aynısı babamda yaşadı onunda basilli dizanteriyle başladı kabusu yıllarca araştırdılar o nidazoldan ,biteralden çok içti ama olmadı o benden daha ağır yaşadı ishalleri.2004 te kolonoskopide çıktı onunkide şimdi ta tranvers kolona kadar çıktı hastalık, başlarda rektumla başlıyo yıllar geçtikçe çıkıyo yukarlara Rabbim neyseki yardım etmiş bana rektumla kalmış sadece ,umarım ordan yukarı çıkmaz bunun için çok uğraşyom.bu arada bu hastalık kemik erimesi yaptı 17 aydır onlada uğraşyom ilaç tedavisi görüyom kısaca sizin sonuç şuan için tam net değil ama ülseratif kolitte derse üzülmeyin çünkü üzülmek geçirmiyo hastalığı daha da artırıyo bağırsak çok hassas bir organ malesef.ben hep şükrettim astımda var ama astım bu kadar yormadı beni.yine şükredecem ayaktayım, nefes alıyorum, kabullendim çünkü yaşamak istiyom ki yaşıcam. kiloyu dert etmeyin önemli olan sokağa çıkabilmek ,gezebilmek kilo alınır merak etmeyin.bayanlar kilo alan yapıları var çünkü malum.sağlıcakla kalın içinizi ferah tutun derdi veren Allah yapacak bişey yok _________________ ÜLSERATİF KOLİT |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
|
Tarih: Cmt Ksm 19, 2011 7:40 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba Fisun. IBH de genetik faktorun de yer aldigini soyluyorlar zaten. Sizde bir nevi babadan kiza gecmis gibi. Baban icin de uzuldum gercekten. Ilgimi ceken birsey de Ulseratif kolitin cogu kiside amipli dizanteri ya da basilli dizanteri sonucu baslamis olmasi. Ama etrafimda cok fazla insan var dizanteri geciren ve cogu normal dizanteri ilaclarini kullaniyor ve kurtuluyor. Ayrica tedavi sadece 5 ya da maksimum 10 gun suruyor. Ulseratif kolitli hastalarda ise amipler bir turlu atilamiyor. Cunku ulseratif kolitte zaten yaralar var ve amip vucuda girer girmez o yaralara yerlesiveriyor. Basliyor yaralarla beslenmeye. Dolayisiyle aslinda bence ulseratif koliti dizanteri baslatmiyor, sadece kotulestiriyor ve belki yayilmasina neden oluyor.
Remisyonda olmana cok sevindim. Umarim hep remisyonda kalirsin ve bir daha hic hasta olmazsin. Sana ve babana cok cok gecmis olsun. Kemik erimesini ilaclar mi yapiyor bu arada? _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ercan Zorlu Süper Moderatör

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 1699 Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)
|
Tarih: Cmt Ksm 19, 2011 4:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
RİCA EDERİM SAİDE hanım...
insanlık birbirimize yardımcı olmamız için var.. _________________ "Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........
Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen |
|
| Başa dön |
|
 |
saide
|
Tarih: Cmt Ksm 19, 2011 7:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
| se.biçer yazmış: | | aramıza hosgeldiniz çok geçmiş olsun |
cok tesekkur ederim. _________________ Kaybedince anlasilan en degerli sey sagliktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|