| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
metinaltay

|
Tarih: Pzr Ksm 28, 2010 10:00 pm Mesaj konusu: Ülseratif pankolit |
|
|
Öncelikle benimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlara acil şifalar dilerim.
Ben 2008 yılı mart ayında, ishal şikayetleri ile gittiğim Haydarpaşa Numuna Hastanesinde yapılan kolonoskopi sonucu ülseratif pankolit olduğumu öğrendim. Teşhis konmuştu ve doğruydu. Asacol ve Flantadin (kortizon) kullanmaya başladım ve iyileştim.
3 ay sonra kortizon azaltılarak kesildi ama asacol yıl boyu devam etti.
2009 yılında yine aynı şikayetlerim oldu, yine H.N.Hast. ne gittim epey tahlilden sonra prednol (kortizon) ve imuran kullanmaya başladım. Kortizonun dozu yüksek olduğundan çokm aşırı yan etkilere maruz kaldım. 3 ay içinde azaltarak kestim ama imurana devam ettim. 1 ay içinde tekrar aktivasyon başladı , doktorum yine kortizon önerdi ve ben kabul etmedim.
Akrabalarımın ısrarı üzerine Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gittim. Bu arada 20 Kg zayıflamıştım. Beni hemen yatırdılar, tahliller yapıldı, tekrar kolonskopi yapıldı ve salofalk tablet ve lavman tedavisine başlandı. İmuran devam ediyor.
1 ay da burada yattım. Salofalkın faydasını gördüm ancak tam bir düzelme sağlamadı,...
Siklosporin denemek istediler ama vücudum alerjik reaksiyon gösterdiğinden alamadım.
Klinik değerler epey düzelmişti ve kendimi iyi hissediyordum. Doktorum Pr. Dr. Sadettin Hülagü bey in ameliyat olmam gerektiğini söylemesine rağmen ben izin alıp hastaneden ayrılıp tekrar İstanbula geldim.
Prof. Dr. Sebahattin Kaymakoğlu ile özel bir muayene sonrası İstanbul Üni.(çapa) Tıp Fakültes hastanesine yattım.
Salofalk ve imurana devam. Burada bana Remicade uygulandı, 0, 2 ve 6. haftalarda 3 er ampul, 300 mg. Ve hastaneden ayakta tedavi ve kontrol için taburcu oldum. Remicade nin de bir faydasını görmedim.
Dr. Ömer Coşkun dan birsürü para karşılığı bitkisel ilaç aldım faydası olmadı. Gökçek iksiri tavsiye ettiler 2 ay da onu kullandım bir fayda görmedim. Evden dışarıya çıkamıyorum, psikolojik olarakta rahatsız olmata başladım.
Bu balık yağı konusunda bazı yazılar okudum. Kullanıp ta iyilesenler olduğunu okudum.
Hangi türünü almam lazım ve nasıl kullanmalıyım. Bu konuda bana yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
Sağlıklı ve huzurlu günler dileklerimle... |
|
| Başa dön |
|
 |
e r D o z Süper Moderatör

|
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 918 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Pts Ksm 29, 2010 10:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sayın metinaltay.
Geçmiş olsun.. Aramıza hoşgeldiniz. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1514 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Sal Ksm 30, 2010 10:13 am Mesaj konusu: |
|
|
ALLAH şifa versin inşallah. aramıza hoş geldiniz. _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Pzr Arl 19, 2010 5:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar
Çok geçmiş olsun aramıza hoşgeldiniz. _________________ K51 / Pankolit
Susksunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var AMA bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.............. |
|
| Başa dön |
|
 |
|