| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
şirine

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 743 Konum: Hastalık:Ülseratif kolit Kan grubu:A (+)
|
Tarih: Sal Eyl 02, 2008 11:34 pm Mesaj konusu: YAZ BİTTİ EYLÜL AYI GELDİİİİİİİİİİİİİ/ TATİLDE NELER YEDİK.. |
|
|
Merhabalar Başlıktanda anlaşılacağı üzere evet yaz bitti takvim yapraklarına baktığımızda artık sonbaharın ilk ayı olan Eylülü görmekteyiz. Yaz bittiğine göre sanırım herkes tatilini bitirmiş evine dönmüştür artık,1.sınıfların bile okulu açıldı artık evlerinize dönün yani artık
Bir söz vardır bir yerlerden dönenlere söylenen "Yediğin içtiğin senin olsun gördüklerini anlat" diye.Ama ben sizlerden gördüklerinizi değil yediklerinizi anlatmanızı istiyorum. Mesela nerelerde neler yediniz farklı tatlar tatmaya cesaret edebildiniz mi,edebildiyseniz neler yaşadınız bir sorun oldu mu? Daha önce tatilde yediklerimiz hakkında konuşurken forumda Ege bölgesinde yapılan KUMRU adlı yiyeceğin yiyen ibh hastlarına dokunduğunu ve hatta bir arkadaşımızın ilk atağını bu yiyecekten sonra yaşadığını öğrenmiştik. Yediklerimizden içtiklerimizden bahsederek bizlere rahatsızlık verebilecek yiyecekler hakkında bilgi toplamış oluruz sanırım(Tabiki bazı yiyecekler kimilerimize dokunuyor kimilerimize dokunmuyor ama yinede yiyecekler hakkında konuşmamızın doğru olacağını düşünüyorum)
Evet arkadaşlar neler yediniz neler içtiniz,sorun yaşadınız mı yazılarınızı bekliyorum.... |
|
| Başa dön |
|
 |
Engin ATEŞ Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 177 Konum: Şişli / İSTANBUL Hastalık: Crohn
|
Tarih: Sal Eyl 02, 2008 11:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
Şirine güzel bir konuya değinmiş. Ben tatil yapamadım bu sene. Babamın hastalığı, işlerin çok yoğun oluşu veya diğer sorunlar tatil yapmam engel oldu. Bunun yanında yaz boyunca yediklerim konusuna gelecek olur isek, ben her zaman yaptığım gibi her şeyi yedim. Hiç bir şeyden mahrum kalmadım. Ancak, lütfen benim yaptığımı yapmayın. Ben iyi bir örnek değilim. :) Siz siz olun, yediğinize içtiğinize dikkat edin.
Sevgiler,
Engin |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 834 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Çrş Eyl 03, 2008 8:35 am Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: | | Yaz bittiğine göre sanırım herkes tatilini bitirmiş evine dönmüştür artık,1.sınıfların bile okulu açıldı artık evlerinize dönün yani artık |
Süpersin ya Şirine.
Ben de Engin gibi beslenmeme dikkat etmedim. Kumru yedim, rakı&balık&kalamar yaptım. Hatta dozunu bile kaçırdım. Barsaklarım, böyle gidersen seni üzerim uyarısında bulundu. Bolca şalgam suyu içtim ve deniz börülcesi yedim. |
|
| Başa dön |
|
 |
semi Moderatör
Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 918 Konum: İstanbul Hastalık: Crohn ......... Cinsiyet : Bayan
|
Tarih: Çrş Eyl 03, 2008 11:36 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben de herşey yedim.. _________________ Eylül 2007 Crohn
K50.1 |
|
| Başa dön |
|
 |
tuğba
|
Tarih: Çrş Eyl 03, 2008 6:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben tatile gitmeden önce her şeyi yeyip içmiyordum.doğum günümde ilk kez yarım bardak kola içtim.baktım bişey olmadı.o gün bugündür içiyorum.karnımı ağrıtıyor ama onu farkettim ve kestim.onun dışında, kuruyemişe başladım.oo çok güzeller.fazla olmasada yiyorum.kızartma hala yemiyorum.ama abur cubur Allah ne verdiyse yiyorum.ben iki aydır paxil içiyorum.bunun çok faydası oldu.tuvalet sayım düştü.tavsiye ederim.ayrıca bugün hepatit b aşısı oldum.bu aşıyı olmamı doktorum istedi.galiba hastalığımızla alakalı bir bağlantısı var.
böylece yiye yiye tam 6 kilo aldım.ülseraktif kolitte rejim nasıl yapılır şimdilerde onu araştırıyorumicon_rolleyes .gif |
|
| Başa dön |
|
 |
oya

Kayıt: 29 Arl 2007 Mesajlar: 232 Konum: Y.mahalle/Ankara Hastalık: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Prş Eyl 04, 2008 9:56 am Mesaj konusu: |
|
|
tatile gitmedim ama herşey yedim şükür halen remisyondayım  _________________ Hayatı gözyaşlarınla öldüreceğine
gülücüklerinle cezalandır.... |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1514 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Prş Eyl 04, 2008 11:00 am Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar bende tatilde dikkat etmeye çalıştım bazı istisnalar hariç et ürünleri zaten yemiyorum daha hafif yiyecekler tercihimdir ama soğuk kola ve dondurma vaz gecemediğim nerdeyse ana öğün gibi sevdiklerimdir.kola şişlik yapıyor fakat gecici oluyor bende bu arada paylaşmak istediğim durumum var ben ilk kez bu kadar uzun remisyondayım yani dörtbucuk ay üç ayı gecmezdi normal de ataklarım bunuda balık yağı tabletinemi borcluyum diye düşünüyorum. _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
oya

Kayıt: 29 Arl 2007 Mesajlar: 232 Konum: Y.mahalle/Ankara Hastalık: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 3:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
bencede imrecim  _________________ Hayatı gözyaşlarınla öldüreceğine
gülücüklerinle cezalandır.... |
|
| Başa dön |
|
 |
imre Süper Moderatör

Kayıt: 15 Nis 2008 Mesajlar: 1514 Konum: Ankara Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 7:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet oya hanımcığım teşvik ettiğn için birazda senin sayende ....sevgilerimle _________________ (.Fırtına Ne Kadar Sert Eserse Essin Kayadan Alıp Götüreceği Sadece Tozudur .) |
|
| Başa dön |
|
 |
İskender Site Admin

Kayıt: 28 Arl 2007 Mesajlar: 834 Konum: İzmir-Karşıyaka-Mavişehir Hast: Ülseratif Kolit
|
Tarih: Pts Eyl 08, 2008 7:04 am Mesaj konusu: |
|
|
|
Balık yağını düzenli olarak ben de kullanıyorum. Faydalı olduğuna inanıyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
|