www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

yemek yemeyi yeniden öğrendim...

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh da Yaşam
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
gülcan

MesajTarih: Çrş Şub 04, 2009 11:31 pm    Mesaj konusu: yemek yemeyi yeniden öğrendim... Alıntıyla Cevap Gönder

ilaçları kullanalı daha bir hafta oldu ve günde sadece nerdeyse bir öğün yiyen ben şu anda 4 öğün yemek yiyorum.ekmek bile yemezdim otırduğum yerden kalkmayı canım istemezdi.bugün nerdeyse son iki ayda yapamadığım bir temizlik yaptım.ağrılarım oldukça ara vererek tabi.ama dedimya sanki üç yıllık bir uykudan kalkmış gibiyim.önümde ilerisi için beni bekleyen neler var bilmiyorum.bunları burda sizlerin tecrübeleriyle öğreneceğim ve paylaşacağım.hepinizin fikirlerine ihtiyacım var.belki ben ev hanımı olduğum için vaktm çok ve sık sık giriyorum siteye.yeni neler var eskiden neler olmuş kimler neler yaşamış hepsini okumaya çalışıyorum.henüz çok az kişi tanıyabildim ama inanı şu bir kaç günde çok şey öğrendim.hepinize samimi paylaşımlaınızdan dolayı yine yeni yeniden teşekkürler... friends.gif
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
imre
Süper Moderatör

MesajTarih: Çrş Şub 04, 2009 11:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sizin adınıza çok sevindim kendinizi iyi hissetmeniz çok güzel .doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın ilaclarınızı eminim ileriki günlerde daha iyi hissedeceksiniz siz yinede iyiyim diye fazla yormayın kendinizi .tekrar selamlar kendinize iyi bakın
e r D o z
Süper Moderatör

MesajTarih: Prş Şub 05, 2009 12:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Gülcan Hanımın "yemek yemeyi yeniden öğrendim.." başlıklı yazısını gördükten sonra "Yemek yemeği gerçekten biliyormuyuz?" sorusunu kendime sormadan edemedim. Cevap mı? Murat beyin bu konudaki yazıların da gizli...

Murat yazmış:
...Besinlerin Bağdaştırılması Nedir?

Besinlerin bağdaştırılması, yemek sırasında farklı yiyeceklerin bir arada tüketilmesidir — örneğin bir çatal dolusu karışık salata, sonra buharda pişmiş sebze, sonra bir lokma tahıl veya ekmek, arkasından bir lokma et, sonra bir yudum meyve suyu veya içecek almak ve sonra karışık salataya geri dönmek gibi... Çoğu kişi sofradan kalkana dek bu değişmez döngüyü tekrarlar. Sonra da öğünlerini bir veya iki tür tatlı ve belki de bir içecek ile tamamlarlar.

Bu farklı yiyecekleri birbirine karıştırmak bir soruna neden olabilir çünkü her tür yiyecek farklı sürelerde sindirilir. En yoğun olan yiyecek, genellikle protein, en uzun sindirim süresini gerektirir ve mide tarafından üzerinde çalışılması gereken ilk yiyecek türüdür. Proteinin sindirimi saatler sürer; besin yağlıysa daha da uzun sürer. Meyve ve sebze gibi çabuk sindirilen yiyecekler, en yoğun yiyeceğin ilk önce sindirilmesini bekleyerek, kapana kısılmış gibi, midede oyalanmak zorundadırlar. Bu işlem sekiz saate kadar uzayabilir. Beklerken, meyve, pişmiş ve çiğ sebze ve belirli nişastalar bazı çürümelere ve fermantasyona uğrarlar. Mide, bu karışık şeyi sindirmeye çabalarken, gaz, asit, hatta alkol üretir, üstelik sindirim güçlüğü çeker.
Hazmın tamamlanması için besinlerin bağırsaklara ulaşması, burada hazmedilmemiş besinlerin parçalanması ve asitlerin nötralize edilmesi için minerallerin ve enzimlerin salgılanması gerekmektedir. Basitçe ifade edersek, yiyecekleri bağdaştırmanın ilkeleri, sağlık ve sindirim açısından, birlikte tüketmeniz ve tüketmemeniz gereken yiyecekler ile ilgili kuralları kapsamaktadır.

Yanlış Besin Bağdaştırmanın Neden Olduğu Sağlık Sorunları

Yanlış besin bağdaştırma, hangi sorunlara yol açıyor? Ayrıntılı yanıt kuşkusuz kişiye göre değişir, ama genelde besinlerini uyumlu bir biçimde bağdaştırmayanlar, midelerinde yiyecek fermantasyonunun hastalıklı etkilerinden yakınacaklar ve en azından, öğünlerden sonra sindirim güçlüğü ve/veya mide ekşimesinin neden olduğu yanma hissi yaşayacaklardır. Diğer sorunlar arasında gaz, geğirme, hiperasidite, şişkinlik, mide ekşimesi, idrar tutulması ve yemek yedikten sonra saatler süren konsantrasyon güçlüğü ile birlikte oluşan zihinsel donukluğu sayabiliriz.

Yiyecekleri yanlış bağdaştırma yüzünden sindirim iki ile sekiz saat arasında ertelenebilir. Sindirim işlemi için çok fazla enerjiye gereksinim duyulur; dolayısıyla bitkinlik, fazladan uyuma ve dinlenme gereksinimi oluşabilir.
Bu, aşırı duyarlılığa, alınganlığa, depresyona, olumsuzluğa, kötümserliğe ve toksinlerin kan dolaşımı ve bedende birikmesine neden olabilir.

Ek olarak, sindirim güçlüğü nedeniyle toksinlerin birikmesi üşütmelere yol açar ve birçok rahatsızlık ile hastalığın temelini hazırlar; bağışıklık sistemini zayıflatır, erken doğuma, cinsel dürtü ve kapasitenin kaybına neden olur ve sperm ile yumurta hücrelerini güçsüzleştirebilir. Kısaca, yanlış besin bağdaştırılması yaşam sürenizi kısaltarak fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığınızın bozulmasına yol açabilir. ...

Bu konudaki diğer paylaşımlar:
http://www.barsakforum.com/dogru-beslenin-mideniz-yanmasin-vt1554.html?highlight=

Bu vesileyle Murat Bey'e saygı ve sevgiler.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh da Yaşam Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

otizm