www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa www.barsakforum.com
İnflamatuvar Barsak Hastalıkları ve Biz

Barsakforum Radyo

Boğaziçi Üniversitesi Desteğiyle Radyomuz Yayında  
www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa

ibh - inflamatuvar barsak hastalığı ( ülseratif kolit crohn )    ibh da yaşam    ibh da kullanılan ilaçlar    ibh ve psikoloji    hastalık teşhis ve tedavi yöntemleri    şifalı bitkiler - takviye besinler ve diyet       kendimizi tanıtma tanışma hastalık hikayeleri

Anasayfa Forum Üye Listesi Profil Özel Mesajlar S.S.S Arama Giriş

yeniyim crohn hastasıyım
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh - İnflamatuvar Barsak Hastalığı
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
gözlem

MesajTarih: Pts Oca 02, 2012 6:05 pm    Mesaj konusu: yeniyim crohn hastasıyım Alıntıyla Cevap Gönder

mrb. siteye yeni katıldım 4 gün önce crohn hastası olduğumu öğrendim biyopsi için parça alındı sonuçlar bu hafta sonu belli olacak çok korkuyorum 7 aylık bebeğim var emziyorum ilaca başlarsam kızımı emziremeyeceğim bana hastalığım hakkında bilgi verirmisiniz. hastalığım eklem yelerimde tutulmalar ve ağrılarla ortaya çıktı ve doğumdan bu yana ishaldim bu şüpheler üzerine doktora gittim kolonoskopi oldum
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
KEMALB

MesajTarih: Pts Oca 02, 2012 10:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN,, BEN DE CROHN HASTASIYIM ÇOK YOĞUN EKLEM AĞRILARI YAŞIYORUM. ÇOCUĞUNUZ İÇİN ENDİŞE ETMENİZE GEREK YOK BESLENECEK KADAR BÜYÜMÜŞ. ÖNCELİKLE KENDİNİZİ DÜŞÜNÜN ÇÜNKÜ SİZİN İYİ OLMANIZ ONUN DA İYİLİĞİ DEMEK. KESİN CROHN TEŞHİSİ KONANA KADAR BEKLEYİN BENCE VE İYİ BİR GASTROENTROLOGA GÖRÜNÜN ÇÜNKÜ BU İŞTE HATA ÇOK OLUYOR. CROHN İSENİZ ONDAN SONRA ZATEN BİRLİKTE YAŞAMYI BİR ŞEKİLDE ÖĞRENİYORSUNUZ.
gözlem

MesajTarih: Sal Oca 03, 2012 12:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkür ederim cevabınıza ama çok endişeliyim nette okuduklarım beni çok korkuttu birşey daha sorayım biyopsi sonucuna göre kesin teşhis mi konuluyor ve bundan sonra beni ne bekliyor?
Başa dön
Akif

MesajTarih: Sal Oca 03, 2012 1:19 pm    Mesaj konusu: sla gecmis olsun Alıntıyla Cevap Gönder

Kolonoskopi ,diski testi,biopsiden sonra kesin teshis konur genelde korkulcak bir durum yok,hastaligi kabul et daha kolay alisirsin psikolojisi önemli bu isin öncelikle yedigine ictiginede dikkat edersen cok fazla problem olmuyor ben 12 senedir crohn hastasiyim.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
gözlem

MesajTarih: Sal Oca 03, 2012 1:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

dışkı testi ve kolonoskopi oldum biyopsi sonuçlarını bekliyorum ne yemem ve ne yememem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
Başa dön
Akif

MesajTarih: Sal Oca 03, 2012 1:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Crohn hastaliginda özel bir menu yok ama hafif yemekleri tercih et derim ,eger aktifsen cig sebze ve meyve yeme hazmi zordur hasla yumusat ye, ondan sonra yiyebilirsin, pilav makarna tavuk haslanmis et kaliteli köy yogurdu, corba ne cok tuzlu nede cok tatli ye, tuz la sekeri azalt rahat edersin.
Başa dön
gözlem

MesajTarih: Sal Oca 03, 2012 3:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

teşekkür ederim henüz yeniyim inşallah çabuk alışırım aklınıza gelen önerileriniz olursa lütfen yazın
Başa dön
Akif

MesajTarih: Sal Oca 03, 2012 6:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Gözlem burasi öneri dolu aklina geldikce bak butun yazilanlar 1 gunde anlayamazsin devamli takip et forumu facebook da crohn uk diye ara gruplar var
Başa dön
saide

MesajTarih: Prş Oca 05, 2012 1:26 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

gozlem merhaba. öncelikle bebegine ve sana saglıklı uzun bir ömür diliyorum. googledan bulup da okudukların yüzünden eminim çok korkmuşsundur, hatta şimdi kendini kanser gibi hissediyorsundur ve biyopsi sonucundan korkuyorsundur. Ben de sadece 3 ay önce senin şu anki durumundaydım, çok iyi anlıyorum seni. Benim de bebeğim var ki henüz bebeğim 1 aylıkken ilaçlar sebebiyle emzirmeyi bıraktım. Aptamil ile besliyorum, şu anda 4 aylık ve sağlığı çok iyi ve gelişimi de önden gidiyor. Bu yüzden bebeğin için endişelenme, zaten ek gıdalara başlamışsınızdır, günde 500 ml. de devam maması içirirsin biberonla, büyür gider o. hastalığını da çok dert etme, ilaçlara başlayınca zaten ishalden ve eklem ağrılarından kısa sürede kurtulacaksın ve büyük ihtimalle hasta olduğunu bile unutacaksın. diğer arkadaşların da dediği gibi, yediklerine dikkat et, barsakları yormayacak, hafif olan herşeyi yiyebilirsin, pul biber, karabiber, acı ve acı turşudan uzak dur yeter aslında. Zaten sen kısa süre sonra neyin dokunup neyin iyi geldiğini kendin bulacak ve kendine uygun bir yeme alışkanlığı edineceksin. İnan, samimiyetle söylüyorum, korkulacak hiç bir şey yok. geçmiş olsun
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

Konum: MODA-KADIKÖY --İSTANBUL Hastalık:CROHN İlaç:NALTREXONE(LDN)

MesajTarih: Prş Oca 05, 2012 8:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

gözlem hanım ... merhabalar diye başlıyalım..
saide hanımın dedikleri bir anne olarak bir bayan olarak çok doğru..
hastalığınızın ilk önce sebebini nelerin sebep olduğunu ve de nelerin
bu hastalığı uzattığını bulup araştırın ki önleminizi ona göre alın..
bu hastalık genelde doğum ünv imtihanların lise imtihanları gibi sinir sisteminin
zayıf ve mukavemetsiz olduğu zamanlarda ortaya çıkar..
tabi genelde 2 aylık bebekte crohn teşhisi koyulduğunu da biliyoruz..
kısaca sinir sistemi bozukluğu otoimnum sistemini tetikler ve
yanlış algılama yanlış çalışma sonucu biz bu tip otoimnum hastalıkları ile uğraşırız..
sizden ACİL ricam gün de 4-5 gr EPA değeri 350 üstü omega 3 mutlak alın bir kere..
hem yedikleriniz yarasın hemde kullanacağınız ilaçların toksit ve
zararlı maddelerine de önlem olsun..
soracağınız her şey için burdayız..

FACE DE http://tr-tr.facebook.com/groups/crohn.ukibh/ GURUBUMUZ HER DAİM CANLI YAYIN DA :)
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
........... " — David Gluck, MD
ÇEVİRİSİ.:...............
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

Naltroxene (LDN = Low Dose
Naltrexone)..(ETHYLEX -VIVITROL-DEPENDEX-NEMEKSİN=Muadili NALTREXONE)
OKUNUŞLARI:Naltrekson,Naltrexone,Naltreksone-LDN-LEDENE
http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
gözlem

MesajTarih: Prş Oca 05, 2012 5:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

mrb. saide hanım şuan yüreğime su serptiniz içim biraz olsun rahatladı yazdıklarınız için tşk. ederim evet dediğiniz gibi çok korkuyorum bazen kızımı kucağıma bile alamıyorum ağrılarım yüzünden kızım ek gıdaya başladı çok şükür 7. ayımızıda doldurduk umarım dediğiniz gibi ilaçlarda ii gelirse şu ağrılardan bir kurtulsam her sabah nerem tutuldu diye uyanıyorum allah hepimizin yardımcısı olsun
Başa dön
gözlem

MesajTarih: Prş Oca 05, 2012 6:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ercan bey teşekkür ediyorum sizlerden destek almak beni rahatlatıyor önerileriniz için çok teşekkür ederim ben henüz yeniyim ve şuan panik halindeyim hep korku seneryoları üretiyorum zaten bu hastalık bizim gibi kafaya çok şey takanların hastalığıymış okuduğum kadarıyla kafaya takmamak elimde değil şu biyopsi sonucum bir çıksada rahatlasam
Başa dön
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

MesajTarih: Prş Oca 05, 2012 6:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

tüm hastalarımızın da bildiği gibi..
face dede acil bir sayfamız var canlı canlı 24 saat hepimiz ordayız..
http://www.facebook.com/groups/crohn.ukibh/
sayfasın dan kaydolun..
ve nezaman isterseniz baş sayfada telefonlarımız dahi yazılı çekinmeden arayın .. saygılar..
"Low Dose Naltrexone (LDN) may well be the most important therapeutic breakthrough in over fifty years. It provides a new, safe and inexpensive method of medical treatment by mobilizing the natural defenses of one's own immune system.
"Düşük Doz naltrekson (LDN) de en önemli tedavi atılım elli yıl içinde olabilir. Bu kişinin kendi bağışıklık sisteminin doğal savunma seferber ederek tıbbi tedavi, güvenli ve ucuz yeni bir yöntem sağlar.LDN önemli sağlık maliyetlerini azaltır ve hastalıkların geniş bir dizi tedavi artırır........

http://www.barsakforum.com/naltrexone-tedavisi-crohn-da-vt58.html?highlight=naltroxen
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
HANLI

MesajTarih: Sal Oca 10, 2012 8:53 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar yaklaşık 6 ay önce şiddetli ağrı ve kusma şikayetiyle hastaneye gittim kolonoskopi yaptılar patoloji sonucunda kronik ilhehap çıktı doktor kötü birşey değil dedi gönderdi geçen hafta tekrar aynı şikayetler bu sefer karnım şişti kan değerleri fırlamış tekrar kolonoskopi ve tekrar somut birşey çıkmadı sonuç olarak bana doktor krohn hastasısın sen dedi arkadaşlar kolonoskopi sonrası alınan parcalarda krohn diye yazarmı direk yoksa sadece ilhihabi bir durumdan bahseder yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
Başa dön
Ercan Zorlu
Süper Moderatör

MesajTarih: Sal Oca 10, 2012 9:27 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

veriler yetersiz .. kolonoskopiyi yapan kişinin yaptığı verdiği rapor yetersiz..
kan değerleri neden fırlamış? parça alındımı ?
yanii bu açıklamaya bir şeyde denecek gibi değil ..
nerde oturuyorsunuz bence bölgenizde adam gibi gastroentroloji uzmanı bulun..
sağlıkla kalın..

Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.barsakforum.com Forum Ana Sayfa -> İbh - İnflamatuvar Barsak Hastalığı Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

balon patlat
manisa yapı denetim
lol oyun